Több tízmilliárdos fejlesztés a környezet- és természetvédelemben

Kiemelkedő, mintegy 63 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a környezet- és természetvédelemben Magyarországon a 2014-2020 közötti időszakban – mondta a földművelésügyi miniszter szombaton Tiszaderzsen.

Fazekas Sándor a Tiszta tó a Tisza-tó című környezetvédelmi konferencián és a Tisza-tavi polgármesterek találkozójának szakmai rendezvényén tartott előadásában elmondta: a nemzeti ügyek kormánya valamennyi kabinet közül a legelkötelezettebb és a legtöbbet teszi a környezet-és természetvédelemért. Hozzátette: mintegy 100 ezer hektáron tudják javítani a védett természeti területek állapotát a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), illetve más programok keretében.

Az eseményen a Tisza-tó Zöld Nagykövete megbízólevelet Horváth Béla, a  Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott főmérnöke kapta. A Tisza-tavi Régióért Díjat Szabó József, törökszentmiklósi elnök-lelkész és egyházmegyei főjegyzőnek adták át. Az Év Tisza-tavi Polgármestere Díjat Molnár János, Berekfürdő polgármestere vehette át.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights