Tíz éves a szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda

SZOLNOK | „A mustármag kisebb minden magnál, de ha felnő fává terebélyesedik.”- ezért az értékért választotta a Szolnoki Római Katolikus Óvoda 10 éve a mustármag nevet. Az intézmény évfordulójához kapcsolódó jubileumi hálahetet vasárnapi ovimise nyitotta meg – számol be a Szolnok TV.

A mustármag jelentőségét és az óvoda történetét mutatták be bábjátékukban a Belvárosi Nagytemplom ovimiséjén a Szolnoki Mustármag Óvoda pedagógusai. A rendhagyó előadás az intézmény jubileumi ünnepségsorozatához kapcsolódott.

A Mustármag Óvoda 2007. szeptember 1-jén egy gyermekcsoporttal indult. Az intézményben 10 év alatt a csoportok száma 6-ra nőtt. Az óvoda pedagógiai tevékenysége a keresztény értékrendre épül. A nevelés célja, hogy a gyerekek óvódáskoruk végére elsajátítsák a katolikus nevelés normáit, illetve testileg, lelkileg és szociálisan is éretté váljanak.

Szent Ágoston püspök volt az, aki felhívtak a családok figyelmét arra, hogy krisztusi módon neveljék a gyermekeiket. A gyermekeket addig olcsó munkaerőnek tartották, ezért nem járatták őket iskolába, óvodába. Tehát nem természetes dolog az, hogy katolikus neveltetésben részesüljenek gyermekeink.- Mondta Pálfalvi Tamás a Szolnok-Belváros Plébánia káplánja.

A Mustármag Óvoda fennállásnak 10. évfordulójához kapcsolódó jubileumi hálahét keretében a gyereknek táncházzal, közös mozizással és az óvoda mezítlábas parkjának felavatásával is készülnek.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights