Széchenyisek a dobogó tetején

SZOLNOK | A Kedvenc Városom Szolnok elnevezésű verseny által a szervezők nem titkolt célja a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a lokálpatriotizmusra nevelés. Az interaktív vetélkedő-sorozat révén a fiatalok megismerkednek Szolnok természeti, történelmi és épített értékeivel, hagyományaival és híres szülötteivel – mondta Falusi Vajk önkormányzati képviselő.

2015 után 2017 tavaszán szervezték meg ismét a Kedvenc Városom Szolnok vetélkedőt, melynek döntőjébe – a két online előfordulót követően – 10 középiskolás csapat jutott be. Az 5 fős csapatok a 9-10-11. osztályokból kerültek ki, egy iskolából több csapat is nevezhetett. A résztvevő iskolák: Varga Katalin Gimnázium (2 csapat), Szolnoki Széchenyi István Gimnázium (6 csapat), Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma (1 csapat), Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (1 csapat).

Az izgalmas döntő helyszínét az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ biztosította, a vetélkedő végén Szabó István alpolgármester gratulált a csapatoknak. A képzeletbeli dobogóra két intézmény három csapata állhatott:

1. Tisza Tincsei (Széchenyi István Gimnázium)
2. Zagyva (Széchenyi István Gimnázium)
3. Szolnoki Amazonok (Magiszter alapítványi iskola)

A verseny közreműködői, támogatói:

– Verseghy Ferenc Könyvtár
– Damjanich János Múzeum
– MNL JNSZM Levéltára
– Aba-Novák Agóra Kulturális Központ
– Tisza Mozi Kft
– Szigligeti Színház
– Reptár
– Szolnoki Művésztelep
– Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights