Segítenék a gazdákat a képzésben

A Karcagi Nagykun Gazdakör április 28-án tartotta közgyűlését a leendő Gazdaköri Centrumban. A megjelent gazdáknak és vendégeknek először Hubai Imre Csaba, gazdaköri elnök számolt be az elmúlt évről.

A vezető szólt a terveikről is, mely szerint egy gazdacentrumot szeretnének a volt Városi Csokonai Könyvtár épületének a földszintjén kialakítani, segítve a gazdákat a képzésben, pályázatok írásában, s ide fog átköltözni a falugazdász iroda is, hogy a gazdák mindent egy helyen el tudjanak intézni.

Az elnök után a 2014-2020 időszak Európai Uniós támogatásairól és a zöldítésben előírt feladatokról Asztalosné Csikós Ildikó falugazdász adott tájékoztatást. Balog Erika egy biztosító társaság mezőgazdasági biztosításait ismertette, míg Andrási Erika pályázatíró részletes tájékoztatást adott a benyújtásra váró pályázatokhoz.

A mezőgazdálkodás finanszírozási lehetőségeiről városunkban is fiókkal rendelkező egyik bank nyújtotta mezőgazdasági hitel kínálatáról a pénzintézet területi képviselője, Nagy Mária szólt.

A közgyűlés után vacsora és baráti beszélgetés volt a megjelent gazdák, gazdálkodók számára.

infokarcag.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights