Összefoglaló a Tisza-tó napja rendezvénysorozatról

A Tisza-tavi Térségfejlesztési Tanács koordinálásával május 10-e és 16-a között bonyolították le a Tisza-tó napjához kapcsolódó rendezvénysorozatot. A tizedik alkalommal megszervezett, s immár egyhetesre bővült rendezvény a Tisza-tó sok települését érintette, és jelentős számú résztvevőt vont be a tó népszerűsítésébe. Az összefoglaló a rendezvénysorozat hat eseményét mutatja be.

 

Május 8. (hétfő) Szolnok

A Tisza-tó napjának kezdeményezője a 2008. május 14-én megrendezett I. Tisza-tavi konferencia volt, amely döntött arról, hogy május 14-e minden évben legyen a Tisza-tó napja.  A tizedik Tisza-tó napjához kapcsolódó rendezvénysorozat sajtótájékoztatójára május 8-án, Szolnokon, a megyeházán került sor.

Május 10. (szerda) Poroszló

A 2017. évi nyári szezonban (már a tizedik évben) megkezdi működését a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság, melynek első ülésére május 10-én, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum épületében került sor. Ebben az évben a bizottság koordinációs feladatait a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság látja el.

Május 11. (Tiszafüred-Örvény, Örvényi-Morotva) horgászverseny

Erre a csütörtöki napra nem ígért felhőtlen időt a meteorológia. Az előző napon megélénkülő szél meghozta a felhőket, de – szerencsére – a horgászverseny időtartama alatt nem áztak el a vállalkozó kedvűek. Egy viszonylag szűk kör, többnyire meghívott vendégek szálltak csónakba, illetve az úszóházak fedélzetére ezen a reggelen. A kijelölt horgászhely a horgászközpont épülete előtt húzódó Örvényi-morotva volt, de a horgászok bárhol kipróbálhatták szerencséjüket.

Május 12. (Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark) rendőrtriatlon

A III. Rendőr Tisza-tavi Triatlon győztese a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csapata lett, a második helyezett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, míg a harmadik helyezésért járó elismerést a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság képviselője vehette át.

Május 13. (szombat) Kerékpártúra

A Tisza-tó napja alkalmából meghirdetett kerékpártúrát a szervező, Tisza-tavi Turizmusfejlesztő Egyesület egy biztonságosabb útvonalon, Tiszadorogma és Kisköre között tervezte meg. Az útra 35-40 fő vállalkozott, akik között láttunk megyei és önkormányzati vezetőket, a turizmusban érdekelt személyeket. A korábbi évekhez hasonlóan, az egyes településeken vendéglátással, jó szóval, műsorral várták az érkezőket, akik meg is érdemelték mindezt, hiszen volt bátorságuk – a szeszélyes időjárás ellenére – útra kelni és végigkerekezni a tó mellett a közel hatvan kilométert.

Május 16. (kedd) Futás

A versenyre hatfős csapatok jelentkezhettek, akiknek váltófutás formájában kellett teljesíteni a Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló közötti, közel 55 kilométeres távot. A futóverseny, illetve az iskolások által teljesített tó körüli futás kedden délelőtt, az Albatrosz kempingből indult.

 

Főnix TV Tiszafüred

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights