Nyolcmillió ingyenes vizsgálatot terveznek

SZOLNOK | A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjában az országot járó kamion Szolnokon is eltöltött egy napot.

A Kossuth téren fogadták a járműben lévő ultramodern eszközökkel az érdeklődőket, rajtuk akár 37 féle vizsgálatot is el tudtak végezni a Hetényi kórház orvosai, asszisztensei, akik önként vettek részt a munkában. A hét éve indult és három év múlva befejeződő szűrőprogramban eddig ötmillió – természetesen ingyenes – vizsgálatot végeztek el a mozgó rendelőben, a hátralévő időben még hárommilliónyit terveznek.

Szolnokon már hét esztendős ugyanez a program, amelyben sok ezer ember vett már részt, amikor a vérvizsgálattól az emésztési gondokig, a szív- és érrendszeri problémáktól a hallás ellenőrzéséig sok mindenre figyelnek az orvosok. Ha bármiféle rendellenességet tapasztalnak a szűréskor, nyomban szakorvos irányítják a delikvenst.

A mozgó laboratórium és a szolnoki szűrőprogram is elsősorban a megelőzés fontosságára, a rendszeres orvosi ellenőrzésre kívánja fölhívni a figyelmet.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights