Megint bajnok a Szolnoki Dózsa!

SZOLNOK | Az egész szezonban nagyszerűt nyújtott a Szolnoki Dózsa a magyar vízilabda legfelsőbb osztályában.

A korona most került a javarészt világklasszisok fejére, hiszen a döntőt mondhatni simán nyerték az Eger ellen, még pedig három győztes meccsel! A sorsolás nem kedvezett a szolnokiaknak, hiszen a három győzelemig játszandó döntőt a rivális otthonában kellett kezdeniük, de nyertek Egerben és kiváló játékkal tették azt. Kicsit döcögősebben indult a második mérkőzés Szolnokon, de ott sem volt kétség afelől, ki a jobb a medencében.

Szerda este aztán ismét Dobó városában kellett vízbe ugrania a tavalyi bajnoknak: ha nyernek, vége a párharcnak és bajnok a tavalyi győztes. Így is történt. Az első negyedben hatalmas elánnal indult a Dózsa és két góllal el is húzott. Kicsit szorosabb lett a második nyolc perc, de egy újabb góllal fejelték meg az addigi előnyt. Az Eger azonban nem az a gárda, amelyik könnyen adja magát. Hiába. Jött a harmadik, ez a negyed is hozott egy újabb többlet gólt, így a Dózsa előnye már négy gól volt. A házigazdákból hiányzott a tűz, fáradtnak tüntek, lassúnak, a Szolnokhoz képest mindenképpen. Az utolsó nyolc percben már nem volt más dolga a vendégeknek, mint kijátszani minden támadó időt az végsőkig és ha lehet, még lőni egy-két gólt. Az Eger támadgatott, de az ellenfél elképesztően jól védekezett, ahogy egyébként nem csupán a döntőben, hanem az egész bajnokság alatt is tették. Azért még lőttek egy gólt, amire nem volt már válasz, így azután a végére öt góllal nyerte a döntő harmadik meccsét a Szolnok és ezzel együtt az újabb bajnokságot! Egymás után harmadszor! Kupát, szuperkupát is begyűjtöttek ebben a szezonban, marad az utolsó, de nagyon fontos megméretés: a Bajnokok Ligája hatos döntője hamarosan, két hét múlva.

Nagy menetelés volt, nagy győzelmekkel, szép játékkal, így már megvan a kilencedik bajnoki cím is. Megdolgoztak érte, megérdemlik az ünneplést!

E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 3. mérkőzés
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép   3:8   (1:3, 2:3, 0:1, 0:1)

Bitskey-uszoda, vezette: Székely Balázs, Berki András

EGER: Mitrovic – Cuckovic, Cuk, Kovács G., Erdélyi, Vapenski, Hárai 1. Csere: Angyal, Decker Á. 1, Hosnyánszky, Bedő, Biros B. 1, Kürti, Csiszár (kapus). Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocic 1, Vámos 1, Mezei, Prlainovic 4, Varga Dénes 1, Jansik D. Csere: Crousillat, Aleksic 1, Younger, Kis G., Fülöp, Hangay Z., Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

*****

Csütörtökön este hét órakor Szolnokon, a Kossuth téren köszöntik a Szolnoki Dózsa-Közgép magyar bajnok csapatát. A klub és a város vezetői minden szurkolót szeretettel várnak az ünneplésre!

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights