Közel 54 milliárd Ft támogatás kerül szétosztásra a megyében + Képgaléria

Az eddigi 3 éves munka, amelyet a megyei önkormányzat elkezdett a települési önkormányzatokkal úgy néz ki beérett – mondta Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke a Tisza-tó Rádiónak adott interjújában.

A Tisza-tó és környékének települései több milliárd forint értékben nyertek el pályázati támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A nyertes pályázatok között található egészségügyi fejlesztéseket, turisztikai attrakciók beruházását, bölcsőde és óvoda fejlesztését megcélzó beruházások is. Közel 54 milliárd Ft támogatás kerül szétosztásra a megyében és ebből a Tisza-tó környékére eddig több, mint 3 milliárd forint jut majd fejlesztésre és még további nyertes pályázatok kihirdetése várható a következő két hétben. Mint elmondta: „ekkora összeg még nem érkezett az elmúlt 10-15 évben ebbe a régióba”.

Kovács Sándor kiemelte, hogy a benyújtott pályázatok mind-mind tudatosan lettek elkészítve, nyitva hagyva a lehetőséget további fejlesztések megcélzására Európai Uniós támogatásból. Továbbá komolyabb összeg is várható a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül, hiszen megvalósításra kerül a Debrecen-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai régió.

Előrevetítette, hogy a következő évi költségvetés már lehetővé teszi a nagyobb hazai források beruházását, valamint több pénz juthat jövőre a családok támogatására, a munkabérek emelésére. Hozzátette, hogy a nyertes pályázatok első munkafázisai már 2017. szeptemberében el fognak kezdődni.

A cél ezekkel a beruházásokkal a régió fejlesztése, felzárkóztatása az ország más régióihoz.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights