Kiss Erik is indul a szegedi Világkupán!

TISZAFÜRED | Minden idők legnagyobb szabású gyorsasági Világkupájára készülődnek Szegeden, ahol május 25. és 28. között közel 70 nemzet több mint 1000 sportolója száll vízre. Tiszafüred legnagyobb büszkeségére az indulók között ott lesz Kiss Erik, a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu SE. tizenhat éves versenyzője.

Legutóbb május közepén a szegedi rangsoroló, előválogató versenyen mutatkozott be Kiss Erik, parakenus.  Weisz Róbert, para szövetségi kapitány elmondta, hogy a férfi KL3-as kategóriában az eddigi állandó győztes Fábián Istvánt győzte le a fiatal tiszafüredi versenyző, vagyis Fábián és Bencze János mellé még egy nemzetközi szinten is jó erőt képviselő versenyző is indulhat. Az ICF-től lehetőséget kaptunk arra, hogy a két idősebb versenyző mellett még két fiatalt is elindítsunk a Világkupán. Bár az ő eredményük nem számít be a versenybe, a nemzetközi besoroláson Szegeden át tudnak esni. Ahogyan a szolnoki Fehér Annamária is, aki a női KL3-as kategóriában szép kajakozással győzött. Az idén nagyobb figyelmet fektetünk a kenura is, hiszen a nemzetközi szövetség fő törekvései közé tartozik, hogy ez a szám is felkerüljön a paralimpiai programra” – tette hozzá a kapitány.

A május 25. és 28. világkupán többek között láthatjuk a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kammerer Zoltánt és Szabó Gabriellát, a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát, akik „zászlóshajói” a magyar csapatnak, s a hagyományos rivális nagy kajaknemzetek (Németország, Oroszország, Ausztrália, Portugália vagy Spanyolország) mellett olyan országok sportolóit köszönthetjük, mint Uruguay, Mozambik, Namíbia vagy éppen Irán.

Tiszafüred pedig szurkol Kiss Eriknek a minél eredményesebb versenyzésért! Hajrá Riki!

tiszafured.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights