Ingyenes Wifi-pontokat alakít ki Szolnok

SZOLNOK | Jelentős infokommunikációs fejlesztéseket hajt végre a város. Ennek eredményeként a megyeszékhely négy frekventált helyén, a Kossuth téren, és a Tiszai hajósok terén, a vasútállomáson (Jubileum téren), a Hild téren is elérhető a Free Wifi DIGI hálózata, a Rózsakertben pedig rövidesen elérhető lesz.

Az ingyenes internetet okos eszközökkel érhetik el a felhasználók. Ahogy más turisztikai jellegű internetszolgáltatásoknál is megszokhatták, Szolnok városában is napi két órát használhatják a tartalomszűréssel hozzáférhető hotspotokat.

Az Európai Bizottság, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament közötti egyezség értelmében 120 millió eurót különítenek el a programra, amelynek keretében 6-8 ezer településen állítanak fel ingyenesen használható wifi-hálózatot köztereken, kórházakban, könyvtárakban, parkokban és más helyszíneken.

A programra olyan települések pályázhatnak, amelyekben még nem működik ingyenes wifi-hálózat. Az unió a rendszer telepítését finanszírozza majd a tervek szerint, a működtetési költségeket nem.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights