Idén már hatodik alkalommal került megrendezésre a 3 Tusa Torna

Fotó: facebook

A Tisza-tó partján, az előző években szerzett tapasztalatok, és a rengeteg pozitív visszajelzés alapján új ötletekkel és még színesebb programkínálattal várták a tudásukat, képességeiket és ügyességüket összemérő csapatokat. A sportot és szellemi vetélkedőt egyaránt magába foglaló rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre. A program 2017. május 5-6.(péntek-szombat) között került megrendezésre.

A 3 Tusa Torna alapvető céljai között szerepelt a fiatalok sport iránti érdeklődésének felkeltése, az egészséges életmód és a mozgás fontosságának hangsúlyozása, valamint a környezetük és a benne rejlő kulturális értékek (Tisza-tó és környéke) megismerése. A Tisza-tó egyedi, lenyűgöző növény és állatvilága, turisztikai értékei minden bizonnyal felkeltik a tanulók érdeklődését, amit a verseny során az elméleti tudásuk mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagíthatnak.

„A rendezvény speciális célkitűzése a fiatalok közösségi életre nevelése, hiszen úgy gondoljuk, hogy a program során barátságok, ismeretségek alakulnak majd ki a résztvevő diákok között. „

 

Fotó: facebook

A rendezvényen idén Debrecenből, Nyíregyházáról, Ibrányból, Tuzsérról, Szolnokról, Törökszentmiklósról, Jászberényből és Poroszlóról voltak csapatok.

Az általános iskolás kategóriában végül Törökszentmiklósi, a középiskolás kategóriában ibrányi siker született.

Az idei rendezvény támogatói között volt a Tisza-tavi Ökocentrumo, a Hortobágyi Nemzeti Parko, a nyíregyházi SóstóZoo, a tiszaderzsi D-rex Park, a Tiszafüred Kalandsziget, az Útirány Egyesülete, a Füzesi Sajt.

 

További információk:

06-30-718-8644, 06-20-476-3228

3tusatorna@kozpontegyesulet.hu

facebook.com/3tusatora

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights