Európa trónján Szolnok a király!

SZOLNOK | a vízilabda Bajnokok Ligájának döntőjében hatalmas játékkal a 5 – 10 arányban verte a Szolnoki Dózsa-Közgép a horvát Jug Dubrovnik csapatát.

Hát ez aztán a csoda! Ezek a kiváló, sőt zseniális játékosok zsebre tették a tavalyi BL-győztest! Ezek a Szolnokon vízilabdázó világ és olimpiai bajnokok nem a maguk zsenialitását tartották most fontosnak, hanem csapatként szálltak vízbe! Talán a második negyed elején kellett a karmesteri dühös hang. Cseh Sándor edző jól föltekerte a hangerőt, amikor az kiabálta (uram bocsá: ordította) a dózsásoknak, hogy érezzék már a horvátok:  ott vagytok! Azaz tessék már egy kicsit szorosabbra venni az ellenfél játékosait, ne fickándozzanak ott csak úgy. És talán ekkor fordult valójában a kocka! A második negyed egyértelműen az alaposan följavult Szolnoké, lőtt öt góljukra csupán kettővel válaszolt a Dubrovnik. Jól ment a csapatnak, egyre jobban, de ehhez igazán kiemelkedő egyéni teljesítmények is társultak. Innen már csak nőtt az előny olyannyira, hogy az utolsó negyedben a kapu közelébe is alig jutottak, gólhelyzetbe pedig már nem kerültek a dubrovnikiak. Miért? A Szolnok védekezése följavult javult és a második nyolc percben még a jóra is rátettek egy lapáttal. A támadások eredményesebbek lettek és el is húzott a magyar bajnok, hogy egészen közel jusson az áhított nagy sikerhez, hogy felülhessen a vízilabda európai (akár a világét is mondhatjuk…) trónjára.

Mi kellett ehhez a nagy sikerhez a kiváló csapatjátékon kívül? Az évek óta tartó építkezés, a sikeresen szerződtetett kiválóságok gyorsan kialakuló összhangja, jó taktika és a mindezt összefogó remek edző. Ilyen egyszerű ez…Nagy Viktor kis híján hetven százalékon teljesített, a horvátok nem tudtak túljárni az eszén. Egyszerűen verhetetlen volt ezen a napon (is). Prlainovic megint bezúzott hármat és a tornán nyújtott teljesítménye alapján a legértékesebb játékosnak választották – joggal. Vámos rátalált a góllövő kezére, kettővel segítette a csapatot a kupához, Aleksic ugyancsak három csodás gólt lőtt, Mezei fölnőtt centerben a feladathoz, kitanulja végül a szakmát a világ  talán legjobb centerétől, Kis Gábortól, aki szépen hozta a kiállításokat és az ötméterest…Jansik most is elvégezte a hálátlan feladatot: alaposan meggyötörte az ellenfél legjobbjait, a fárasztás jól sikerült. Gocic gyönyörű gólt lőtt, Crousillat harcolt, Younger többször besegített centerben, de kiválóan bekkelt is, Varga érezte, hogy ez nem az ő napja, nem lődözte el a labdákat, szolgálta a csapatot.

Kár, hogy ez a csapat ma játszott utoljára ebben az összeállításban.., de most örüljön mindenki a sikernek: magyar csapat, a Szolnoki Dózsa-Közgép története során először fölült az európai vízilabda trónjára. Ha már mindent megnyert, amit Magyarországon egy idényben meg lehet nyerni. Jogos volt a Duna Aréna kórusa: szép volt fiúk! Tényleg az volt. Felejthetetlen.

Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Döntő

Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–10 (2–1, 2–5, 1–2, 0–2)
Duna Aréna, vezette: Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)

DUBROVNIK: Bijac – Fatovic, Jokovic 1, Garcia, Vrlic, Perrone, Obradovic. Csere: Macan 1, Loncar 1, Markovic 2, Pavlicevic, Benic. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak

SZOLNOK: Nagy V. – Gocic 1, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Prlainovic 3, Varga Dénes. Csere: Crousillat, Aleksic 3, Younger, Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights