BL-döntős a Szolnok

SZOLNOK | Kemény játékban végül 5-7 arányban a Szolnoki Dózsa-Közgép nyert a ZF-Eger ellen a vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Nem szép, hanem jó meccs volt. Minden korábbi latolgatás érvényét veszítette akkor, amikor a játékvezető a sípjába fújt. Mindkét csapat tudta, hogy csak a győzelem számít, nem lehet lazítani, nem lehet kicsit szunyókálni, végig hajtania kell annak, aki a döntőben ott akar lenni a Jug Dubrovnik ellenfeleként.  A Szolnoké az idén a jobb mérleg az Eger ellen, a magyar bajnokság döntőjében háromszor maradtak alul az utóbbiak. Ebben az elődöntőben sem voltak alárendeltek, de valahogy az volt a néző érzése, hogy a Duna Arénában az Eger most sem nyerhet. És nem is nyertek.

Kicsit fura volt talán, de akár természetesnek is vehetjük ma már: a Szolnokban a légiósok munkálkodtak igazán. Prlainovic és Younger háromat vágott (pedig eleinte többször hibázott a szerb fiú), a bajnokságban egyébként nem éppen fényesen muzsikáló Crousillat pedig egyet. Ezzel meg is volt a hét találat, míg az Eger csak ötig jutott. Érdekes, hogy Varga vagy Vámos nem lőtt gólt…Holnap a Jug Dubrovniktól kéne elhódítani az európai vízilabda legfontosabb trófeáját. Talán történetének ez a legfontosabb meccse a szolnokiaknak. A cél a döntőbe jutás volt, de talán ennél is lehet nagyobbat álmodnia a tiszapartiaknak.

Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
Elődöntő

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép   5:7 (2:1, 0:2, 1:2, 2:2)
Duna Aréna, vezette: Margeta (szlovén), Putnikovic (szerb)

EGER: Mitrovic – Decker Á., Hosnyánszky 1, Cuk, Erdélyi, Vapenski, Hárai 1. Csere: Angyal, Cuckovic, Lőrincz 1, Kovács G. 1, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

SZOLNOK: Nagy V. – Gocic, Vámos, Jansik D., Mezei, Prlainovic 3, Varga Dénes. Csere: Crousillat 1, Aleksic, Younger 3, Kis G., Fülöp, Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor

*****

A további program
Május 27., szombat
A 3. helyért:
Pro Recco–ZF-Eger, 15:15
Döntő: Jug Dubrovnik–Szolnoki Dózsa-Közgép, 16:45

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights