VIII. Roma projekt

KARCAG | Ötvös Krisztina tartott előadást a cigányok által beszélt lovári és a beás nyelv eredetéről.

A Karcagi Arany János Általános Iskola április 5-11. között rendezte meg a VIII. Roma projektjét. A szerdai projektnyitón az elsősök cigány tánca és Barkóczi Boglárka zongorajátéka után a Roma Projektet Kökény Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szólt arról milyen fontos, hogy a cigány gyermekek is megismerjék és továbbvigyék a roma kultúrát.

A vezető elismeréssel szólt az Arany iskolában folyó hagyományőrző munkáról. ” Értsetek meg engem „címmel Ötvös Krisztina tartott előadást a cigányok által beszélt lovári és a beás nyelv eredetéről, s néhány szó leírásával bemutatta a hasonlóságot és a különbségeket a két nyelv között.

A romák hitvallásáról Gulyás Zsolt katolikus plébános, érseki tanácsos beszélt, majd Szentesiné Nánási Tünde mb. intézményvezető megköszönte Lór-Kerekes Ágnesnek, a KÁIAMI Erkel Ferenc Tagintézménye vezetőjének az iskolát segítő munkáját. Karcagi Nagy Zoltán önkormányzati képviselő itt adta át az iskolának képviselői adományát, egy hangosító berendezést.

A megnyitó után az iskola egykori diákjával, Horváth József Aranypánt-díjas kutatóval volt egy beszélgetés.

infoKarcag.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights