Taroltak a jászberényiek az országos rendészeti versenyen

JÁSZBERÉNY | A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenynek, amelyen két napon át küzdöttek a rendészeti ismereteket tanuló diákok – írta az Új Néplap.

A kétnapos megmérettetésre összesen húsz oktatási intézményből érkeztek csapatok. A rendészeti tantárgyakat is tanuló versenyzők pénteken délután szakmai irányultságú műveltségi, idegen nyelvi és informatikai feladatokban mérték össze tudásukat, illetve közlekedési ismereteikről adtak számot.

Illusztráció (Police.hu)

Szombaton a gyakorlati feladatoké volt a főszerep.
A diákoknak kétezer métert kellett futniuk a sportpályán, teljesíteniük kellett az akadálypályát és a meghatározott erőnléti feladatokat (fekvőtámaszban karhajlítás, -nyújtás, hanyatt fekvésből felülés, hajlított karú függés és helyből távolugrás), lőkészségüket pedig a lőtéren bizonyíthatták – adta hírül a Szoljon.hu-nak a megyei katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelmi szakmai feladatok során tíz tűzoltó szakfelszerelést kellett felismerniük a négyfős csapatoknak, majd egy szerelési gyakorlatot kellett végrehajtaniuk. A büntetés-végrehajtási szakmai feladat egy cellarend-kialakítás volt, amelyre négy percet kaptak a versenyzők. A gyors rendrakáson túl húsz olyan eszközt is fel kellett ismerniük a diákoknak, amelyet tilos a cellában tartani.

Az elméleti és gyakorlati feladatokban bővelkedő országos rendezvényt a szombat délutáni eredményhirdetés zárta, amelyen dr. Janza Frigyes r. vezérőrnagy, miniszteri megbízott értékelte és köszönte meg a versenyzők teljesítményét, illetve a szervezők munkáját. A rendészeti oktatásban is részesülő tanulókat végül arra biztatta, hogy váljanak méltó utódokká az ország védelmezésében.

Csapathelyezések:

1. helyezett csapat: Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézményének csapata,
2. helyezett csapat: Pécsi SZC pécsváradi II. Béla Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,
3. helyezett csapat: Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma,
4. helyezett csapat: Szerencsi SZC tokaji Tokaji Ferenc gimnázium és Szakgimnáziuma,
5. helyezett csapat: Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium csapata,
6. helyezett csapat: Berettyóújfalui SZC Püspökladányi Karcs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights