„Szép magyar beszéd” vetélkedő a könyvtárban

TISZAFÜRED | A Városi Könyvtár és Információs Központ április 25-én ismét megszervezte a városban tanuló 10-14 éves korosztály számára a Kazinczy Ferencről elnevezett szép magyar beszéd versenyt.

Ezt a vetélkedőt már több évtizede, 35 éve rendezik meg a könyvtár munkatársai. Ezúttal 22 fiatal mutatkozott be a zsűrinek, a közönségnek. A verseny kezdetén Prinyi Tünde, a városi könyvtár igazgatója – aki gyermekkönyvtárosként évtizedek óta szervezi a szép magyar beszéd versenyt – bejelentette, hogy ez a 35. Kazinczyról elnevezett szépkiejtési verseny, tehát a rendezvény jelentős múlttal rendelkezik.

A diákok először a számukra ismeretlen mű részletét mutatták be a zsűrinek. Természetesen, ez volt a nehezebb feladat. Érthető módon, az olvasás első része ment könnyebben a gyerekeknek, a végére általában elfáradtak a nagy koncentráció miatt, és így többet hibáztak. A szabadon választott írásművek között volt mese és monda.

A zsűri hosszas tanácskozás után hirdette ki az eredményt: az első korcsoportban első helyezést ért el Pásztor Fanni (Kossuth Lajos Gimnázium) és Gulyás Marcell (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), a hetedik-nyolcadik osztályosok között az első díjat Gyöngy András (Kossuth Lajos Gimnázium) vehette át.

Főnix TV Tiszafüred

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights