Szemétszedés a Holt-Tisza parton

SZOLNOK | Az akciót Rezák László önkormányzati képviselő kezdeményezése kapcsán a horgászegyesület szervezte.

NEM MŰKÖDIK, MEGRONGÁLTÁK, ILLEGÁLIS? HASZNÁLD A MOBILOD! A SZOLNOKAPP “VÁROSŐR” ALKALMAZÁSSAL KÖNNYEDÉN BEJELENTHETED A KÖZTERÜLETEN TAPASZTALHATÓ HIBÁKAT, EZZEL IS SEGÍTVE A VÁROSKÉP SZÉPSÉGÉNEK MEGTARTÁSÁT. KIPRÓBÁLOM: APPSTORE ANDROID MARKET

Ugyan rendezettebb a Holt-Tisza part, mint korábban, tennivaló azonban még bőven akad. Sok horgász ugyanis nem dobja ki maga után a szemetet. Aki nem tartja rendbe stégjét, ezentúl horgászengedélyét is elveszítheti. Ezt az új szabályozást vezette be a Tisza Horgászegyesület a nagytakarítás után.

Már a kora reggeli órákban gyűltek a zsákok a Holt-Tisza parton. Szolnok egyik gyöngyszeme ugyan kevésbé szemetes mint korábban, tennivaló azonban még bőven akad. A tavaszi nagytakarítást Rezák László kezdeményezte. Az önkormányzati képviselő azt mondta: több lakó is jelezte számára, hogy szemetes a part, ezért szervezték meg az akciót:

„Sokat gondolkozom rajta, hogy mit lehetne csinálni ennek az ügynek az érdekében. Hogyan jut el oda valaki, hogy a szemetét illegális helyre ledobja. Ez számomra elkeserítő.”

Az akcióhoz csatlakozott Szolnok polgármestere is. Szalay Ferenc azt mondta: egyre tisztább a megyeszékhely, ami az itt élők összefogásának is köszönhető: “Azt látom, hogy jóval kevesebb a szemét, mint eddig bármikor.”

Civilek és helyi közéleti személyiségek egyaránt részt vettek a szemétszedésben. Az akciót Rezák László kezdeményezésére a Tisza Horgászegyesület szervezte. Csoma Gábor elnök azt mondta: céljuk a szemléletváltás, a horgászok ugyanis még mindig nem veszik komolyan ezt a kérdést. Ezért mostantól nincs több tolerancia – fogalmazott az elnök.

„Az idei évtől , a mai naptól nemcsak azt szerettük volna, hogy ez a mai a tisztaság napja legyen, hanem ez egy olyan határvonal, amit meghúztunk és innentől kezdve aki szemetes helyen horgászik annak az engedély megvonását vonja maga után.” -mondta Csoma Gábor.

Csoma Gábor hozzátette: ezentúl rendszeresen ellenőrzik a pecásokat. Aki pedig szemetel, nem horgászhat tovább.

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights