Megtört a vízilabda varázs: szolnoki vereség Egerben

Egy bajnokságban minden meccset meg kell nyerni, de a fontosakat meg pláne…Minden diadalmenet véget ér egyszer, ezt tudjuk jól. Most a Szolnoké ért véget az egri uszodában. Kár érte.

A gyöngébb(nek tetsző) csapatokat persze magabiztosan porolta el a Dózsa a bajnokság eddigi mérkőzésein, de azok a csapatok jobbára szerényebb játékosállománnyal vágtak neki a honi bajnokságnak. Ellenük megengedhető volt (talán), hogy egy-egy meccsen belül a bajnok szerényebb teljesítményt nyújtson olykor, de azután megrázza magát, vagy megrázza őket Cseh edző és hozzák a győzelmet. Az Egert is legyőzték már az idén néhányszor. Most nem sikerült.

Cseh Sándort lehet szeretni és nem szeretni, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy igyekszik viszonylag tárgyilagos lenni a mérkőzések után. Most is így volt, amikor arról beszélt, hogy az Eger jobban akarta a győzelmet, jobban is játszott. Játékosai közül akadt, aki a bírókkal foglalkozott, ha már nem ment a póló, jöttek az egyénieskedések. Egyénieskedések – mondom én -, amik már több meccsen is előjöttek. Előkészítetlen és mellé-fölé durrantott lövések, néha zilált védekezés, kihasználatlan támadóidő, megannyi fegyelmezetlenség, de azokat eleddig sikerült jóvátenni egy-két erősen megnyert negyeddel. Most azonban közel azonos erejű gárdával találkozva szálltak vízbe a szolnoki világklasszisok, akik ráadásul erősen készültek is arra, hogy megtörjék a szolnoki varázst. Meg is törték.

Az is régi igazság, hogy egy csapatjátékban fontos az egyéni képesség, de elsősorban a csapat összteljesítménye dönt. A csapaté. A Szolnoknak ez nem mindig sikerül. Néha egyénekre bomlik az együttes és bár akadnak egészen kiváló, olykor zseniális megoldások, de ugyanígy súlyos mélypontok. Ekkor jön, jöhet a csapat. Ha jön. Most nem jött.

Nincs semmi tragédia. Ez csak egy vereség, ha kényelmetlen is. Kényelmetlen, mert a bajnoki címre törő Eger a negyedik próbálkozásra verte meg a bajnokot, de egyben megnyerte a középszakaszt. Ez azt jelenti, hogy a formálódó, de nála lényegesen gyöngébb Fradival elődöntőzik, és a rájátszásban mindig ott lesz a pályaelőny Hevesben. A Szolnok az OSC-vel meccsel ezután a döntőért. Végül is ott kell nyerni…Kéne.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó) forduló
ZF-Eger  –  Szolnoki Dózsa-Közgép     8:5    (2:1, 3:1, 1:1, 2:2)
Gólszerzők:
Hárai 2, Decker Á., Lőrincz, Biros B., Milos Cuk, Vapenski, Cuckovic ill. Prlainovic 2, Varga Dénes, Aleksic, Crousillat

A felsőház további eredményei:
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC 12–12
VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 9–]
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS 11–10

A felsőház végeredménye:
1. Eger 61 pont
2. Szolnok 60
3. OSC 50
4. FTC 43
5. Miskolc 34
6. BVSC 33
7. Szeged 28
8. Vasas 26

Rájátszás. Elődöntő: Eger–FTC, Szolnok–OSC, a párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanak.

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights