Már óránként kell fizetni a MÁV Kórház parkolójában

SZOLNOK | – Ez kizsákmányolás! Az ember ide nem jókedvéből jön! – mondta az egyik dühös látogató az Új Néplapnak, amikor értesült a hírről.

Eddig ugyanis időtől függetlenül négyszázötven forintot kellett fizetni a MÁV Kórház parkolójában, ezentúl azonban fél óra elteltével elkezd ketyegni a négyszáz forintos óradíj.

Kolompár Ilona az egyik rokonához érkezett Öcsödről, azt mondja, már a benzinköltség is elég megterhelő a családnak. A négyzázötven forintos napidíj szerinte nem sok, de az óránkénti négyszáz forintot drágának tartja. A száz férőhelyes parkoló egyébként ottjártunkkor dugig volt, szép számban akadtak mozgássérültkártyával ellátott autók, de volt rengeteg olyan is, amelyeken nem volt jelzés.

– Aki valóban látogatóba jön, és másfél órát tölt a hozzátartozójával, annak valójában olcsóbb lesz a parkolás –mondja az igazgató. – Hiszen az eddigi négyszázötven forint helyett csak négyszáz forintot kell majd fizetnie. Az első félóra ráadásul ingyenes. Eddig, ha csak ennyi időre jött valaki, például csak behozta a hozzátartozóját, mennnie kellett, és akkor is ki kellett fizetnie a négyszázötven forintot. Ráadásul nemsokára kezdődik egy beruházás, ami alatt nem szeretnénk fennakadásokat.

Fotó: Csabai István

Az intézkedésekkel remélem elérjük, hogy ezentúl tényleg csak azok jönnek ide, akiknek valóban itt van dolguk. A mozgáskorlátozottakra és a dolgozókra mindez nem vonatkozik, nekik továbbra is ingyenes marad a parkolás – tette hozzá a megyei napilapnak Rudner Ervin.

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights