Izgalmas meccsen nyert az Olaj

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 78-71 (16-23, 23-10, 25-24, 14-14)

Szolnok, 1200 néző. V.: Cziffra Cs., Győrffy P., Török R.

Szolnoki Olaj KK: PAVLICSEVICS 17/9, Vojvoda 17/9, Popovics 2, EILINGSFELD 13/3, Andric 10. Csere: Wittmann 8/6, Barnies 7/3, Tóth Á. 4, Boriszov -.

Egis Körmend: PETTY 14, Smith 12/6, Kromah 6, Allen 15/9, Csorvási 11. Csere: Dickerson 12/3, Ferencz 1, Németh -.

Az alapszakasz utolsó fordulójában csúnyán kikapott a Szolnoki Olaj KK a Körmend otthonában, s azóta a ZTE is megverte a bajnoki címvédőt Egerszegen, ráadásul mindkét meccsen feltűnően sok pontot kaptak Boriszovék, ami a védekezés problémáit mutatta. Márpedig az a csapat, amelyik nyerni akar a Körmend ellen, bizony csak jó védekezéssel tudja azt megtenni.

A bajnoki tabella második helyén álló körmendiek nem is titkoltan győzni jöttek Szolnokra, s ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést. Villámgyorsan 2-7-et mutatott az eredményjelző, úgyhogy Kmézics Zorán időt is kért, rendezendő a sorokat. A szolnokiaknak jót tett a fejmosás, hiszen hamar újra egyenlő volt az állás, s innentől felváltva vezettek a csapatok, egészen a negyed végéig. Ekkor elég volt néhány szolnoki figyelmetlenség, eladott labda, s máris hét ponttal a Körmend tartott előrébb. A második játékrészben két gyors körmendi kosárral indult (16-27), így újfent jött a Kmézics-féle eligazítás, ami ezúttal olyan jól sikerült, hogy 19-0-ás rohammal Már az Olaj tartott lényegesen előrébb ellenfelénél.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe. Mindkét csapat igyekezett keményen védekezni, s ebben ezúttal talán a vendégek voltak a keményebbek. Nem is ízlett a játékmodor Pavlovicséknak, de ebben a versenyben kellett megnyerniük a meccset, merthogy a játékvezetők engedték a fizikális kosárlabdát. A körmendiek igyekeztek kivenni a játékból az Olaj legjobbját, Vojvoda Dávidot, ezért a feladatért Smith volt a fő felelős. Sokáig sikerült is neki, na de Vojvoda Dávid attól az a játékos aki, hogy a kőkemény szorításból egy-egy pillanatra szabadulva azonnal elsüllyesztett egy távoli triplát, vagy egy szép betöréssel segítette övéit. A kemény harmadik negyed után sem dőlt el semmi, az Olaj hét ponttal vezetett (64-57), ami ezen a meccsen egyáltalán nem tűnt életbiztosításnak.

S a záró játékrész ennek jegyében is zajlott. A Körmend, ha lehet, tovább keményítette védekezését, a szolnoki hullámvölgyet gyorsan kihasználva kiegyenlítettek. Egyre feszültebbé vált a légkör a pályán, érezni lehetett, hogy mindkét fél nagyon akar győzni. A hazaiak tűntek agilisabbnak, s az ő oldalukon akadt több jó teljesítmény a végjátékba. Például remekül játszott, s igen fontos pontokat és lepattanókat szerzett újfent Eilinsfeld János, aki a mezőny legjobbjaként a maga csendes és szorgalmas módján rendkívül sokat tett a győzelemért. Az utolsó percen belül támadhatott az egyenlítésért a Körmend, de hibáztak, s az Olaj bebiztosította a sikerét egy rendkívül kemény, fizikális mérkőzésen.

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights