Idén is folytatják a nagycsaládos fiatalok támogatását

 

TISZASZŐLŐS | Az önkormányzat többgyermekes, rászoruló fiatal családok lakhatását és helyben maradását támogatja. A helyhatóság ingatlanokat vásárol, ezeket felújítja és pályáztatás útján a családok rendelkezésére bocsátja.

– Az ingatlanokat önerőből vásároljuk és a startmunka keretében alakítjuk át szociális bérlakásnak – mondta el az Új Néplapnak Kerekes András polgármester. Elmondása szerint, tavaly és idén eddig hat családi házat vásároltak, ebből háromban már laknak.

Az idei évben öt ingatlan energetikai korszerűsítését végzik. – Komfortos lakásokat adunk át – jegyezte meg a településvezető. Céljuk, hogy elejét vegyék a fiatalok elvándorlásának és a népességcsökkenésnek.

– Szeretnék növelni a községben a gyermekek létszámát, a fiatal családok helyben maradását és Tiszaszőlősre költözését segíteni – fogalmazott.

Érdeklődésre azt mondta: a megvásárolt ingatlanokat helyben gyártott építőanyagokkal, nyílászárókkal korszerűsítik. A közeljövőben is tervezik néhány új családi ház vásárlását és felújítását, azonban ez a rendelkezésre álló költségvetési mozgástértől függ.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights