Franciaországban voltak gyakorlaton a Hámorisok

TISZAFÜRED | Április 11-én a Hámori András Szakgimnázium és Szakközépiskolában egy ünnepi rendezvény keretében zárták le az Erasmus+ pályázatot. Ennek keretében az iskola diákjai franciaországi gyakorlaton vettek részt 2016-ban, illetve 2017-ben.

Az iskola szépen berendezett aulájában fogadták a projektzáróra érkezett vendégeket, akiket először Katona Zoltánné igazgatóhelyettes köszöntött. A vendégek között jelen volt Pardi Sándor, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója, Virág Tibor, Tiszafüred alpolgármestere és Torda József, a program koordinátora.

Szekeresné Gönczi Mária tanárnő, a projekt írója összefoglalta a sikeres pályázat előzményeit, eseményeit. Elmondta, hogy 2016. február 2-án nyújtották be a pályázatot, amely a Francia technológiák, alapanyagok, ízek címet kapta. Az Erasmus+ pályázat célja az volt, hogy a szakképzésben résztevők szakmai gyakorlaton vegyenek részt külföldön, s ennek eredményeként javuljon a szakképzés színvonala. Az iskolai pályázat ezenkívül arra kívánt lehetőséget adni, hogy a tanulók új szemléletet ismerjenek meg, és a munkaerő-piacon keresett tudást szerezzenek meg.  A szervezés, a lebonyolítás munkájában óriási szerepet vállalt Torda József, a túrkevei Ványai Ambrus Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára. Arról, hogy a pályázatot támogatásra érdemesnek találták, 2016. április végén érkezett meg az értesítés.

A projektben végül három turnusban, 9 szakács és 10-10 hegesztő tanuló töltött el Franciaországban egy-egy hónapot. A gyakorlati helyszínekkel részben előzetesen, részben a gyakorlati idő alatt több pedagógus is megismerkedhetett. A diákok nemcsak szakmai tapasztalatokkal, nyelvtudással, de feledhetetlen kulturális élményekkel is gazdagodtak. A tanárnő elmondta azt is, hogy 2017. február 2-án egy hasonló pályázatot nyújtottak be, A francia szakképző helyek megismerése címmel.

Főnix TV Tiszafüred

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights