Elkapta az Olympiakost a Szolnoki Dózsa

Kevés gól, nagy és nagyon kemény küzdelem, jó szolnoki védekezés, okos taktika a Dózsa részéről – röviden ennyi a krónika.

Na és persze Nagy Viktor, aki kétszeresen is nagy volt ezen a fontos meccsen, néhány lényeges labdát csípett nyakon, ezzel is rombolva a házigazdák önbizalmát. A görögök valójában kapaszkodtak végig, míg a Dózsa építkezett. A megnyert első negyed megadta a folytatáshoz az erőt a közgépeseknek, a második negyed döntetlennel zárul, míg a harmadikat ismét egy többlet góllal teljesítette a csoport elsőséget megcélzó Szolnok. A negyedik negyedre tehát két gól volt az előny, amit aztán valóban okos taktikával, fegyelmezetten játszottak le a magyarok. Nem volt kapkodva ellőtt labda, kijátszották a támadóidőt, tartották az előnyt. mindkét oldalról egy-egy gól esett, ami az eredményen igen, a különbségen nem változtatott.

Csapat volt a vízben, senki nem akart a másik fölé nőni, a győzelem volt a fontos és ez teljesült. Azért érdemes megemlíteni Kis Gábor gólját, aki azon túl, hogy Mezeivel váltva kiválóan centerezett, lőtt akcióból egy hatalmas gólt a bal oldalról (tehát nem centerből!), a rövidbe, a görög kapus semmit sem tehetett. Ne feledkezzünk meg Vámos  Marci góljáról sem, aki a harmadik negyedben mutatott be “egységnyit” lövőtudományából: előbb kiemelkedett, de süllyedve viszont elhajolt védője mellett és bezúdította. Sokat számított az is, hogy bő egy perccel a vége előtt a játékvezetők megítéltek egy ötméterest a szolnokiak javára, amit Varga kíméletlenül bedurrantott. Visszaállt tehát a két gól és vele a győzelem.

A Szolnok így csoportelső az OSC elleni mérkőzéstől függetlenül is, de szebb volna persze az a győzelem is a tarsolyban. Hogy miért fontos a csoport elsőség? Mert így a hatos döntő első napján nem kell vízbe szállnia a közgépeseknek majd Budapesten, a Dagályban.

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 9. forduló
Olympiakos Pireus (görög)  –  Szolnoki Dózsa-Közgép   4:6   (0:1, 2:2, 1:2, 1–1)
Gólszerzők:
Funtulisz 2, Geniduniasz, Milonakisz, ill. Varga Dénes 2, Mezei, Prlainovic, Kis G., Vámos

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights