Bocsánatkérésre szólít fel a Fidesz!

SZOLNOK | A Fidesz szolnoki szervezete a leghatározottabban elhatárolódik dr. Szotyori-Lázár Zoltánnak, a Jobbik szolnoki elnökének, szolnoki önkormányzati képviselőjének legutóbbi, határon túli magyarokat gyalázó kijelentései miatt – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke.

A határozott kiállást az indokolta a pártvezető szerint, hogy dr. Szotyori-Lázár Zoltán Szávay István jobbikos parlamenti képviselő facebook-oldalán írta le gyalázó mondatait, ami megengedhetetlen egy önmagát jobboldalinak mondó politikustól, s szégyenletes egy magyar embertől.

Az ominózus mondatok:

 „…az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt… Kezdem azt hinni – bármennyire is keserű kimondani – hogy nem érdemelték meg. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.”

„Semmi okom szégyellni magam az igazság kimondásáért. Maguk odaát nem szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni, hanem sajnos egy elbutulásra fokozottan hajlamos massza.”

Városunk önkormányzata mindig kiállt a határon túli magyarokért, ha kellett, segélyakciókkal, tankönyvekkel, iskolabútorokkal segített, emellett élő és erős kulturális kötelékek fűznek össze több iskolát, művészeti csoportok pedig rendszeresen vendégeskednek városunkban – magyarázta Szalay Ferenc.

Emellett egészségügyi szűrőprogramokat szerveztünk, kiállásunkkal erősítettük politikai küzdelmeiket (székely zászló ügye), mert a határon túlra szakadt testvéreinkkel szemben ez erkölcsi és nemzeti kötelességünk.

– Szomorúan tapasztaljuk, hogy a Jobbik szolnoki elnökének csak szavakban számítanak a határon túli magyarok, s ha politikai érdekei, vagy éppen az aktuális gazdájuk mást kíván, akkor gyorsan megfeledkezik mindarról, ami eddig érték volt számukra is. Olyan, mintha csak marketingmagyarok lennének, nem pedig valódiak.

Szalay Ferenc hozzátette: ezúton felszólítjuk Szotyori-Lázár Zoltánt, hogy kérjen bocsánatot a megsértett határon túli magyar testvéreinktől, s tegyen hitet a határokon átívelő nemzeti egység mellett!

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights