Anyagyilkos tinilány a bíróság előtt

ZAGYVARÉKAS-SZOLNOK | Két mai kamasz vezetőszáron. Így nevezik azt a bilinccsel összekötött másfél-két méteres, nagyon erős kábelt, ami a súlyos bűncselekménnyel vádoltat és őrzőjét összeköti. Egy tizenöt éves lány és egy tizenhét éves fiú.

Mindkettejüket így vezették a bíróság elé pénteken reggel. Tavaly januárban ők ketten kilencvenhat késszúrással gyilkolták meg Zagyvarékason S. Zoénak, a lánynak az édesanyját. Mindkettő olyan törékeny, vékonyka, hogy egy erőteljesebb kézmozdulat messzire lökné őket és mégis. Ők azok, akik kevés híján száz késszúrást ejtettek egy felnőtt nőn, hogy megöljék.

Azóta mindketten “zár alatt” vannak, egymástól távol, két különböző intézetben. A bíróság elé egyébként előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel megvádolva került a két fiatalkorú. A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, ezért csak a megidézettek lehettek jelen, a sajtó nem.

Kép: iSzolnok.hu

Hogy mi történhetett Zagyvarékason tavaly január huszonötödikén este? A fiú és a lány együtt jártak, de Zoé édesanyja tiltotta őket egymástól, lánya kiváló tanulmányi eredményét féltette a kapcsolattól. Ezért fogalmazódott meg a két gyerekben, hogy elveszik az életét az útjukban álló özvegy nőnek. A gyilkosság estéjén Zoé beengedte házukba a fiút, aki nyomban nekiesett az édesanyának, meg akarta fojtani, de az egy év eltelte után is még ugyancsak vézna, kis termetű gyereknek ez nem sikerül. Ekkor került elő a kés, amivel kilencvenhatszor sújtott vagy sújtottak le!

Nem kisebb feladat vár Pongrácz Zsolt bíróra és társaira, mint kibogozni ennek a szörnyűségnek a részleteit, megállapítani a nyomozás adatai és a jövendő vallomások alapján, kié a szörnyű és kíméletlen ötlet, ki szúrt, ki hányszor, ki a nagyobb bűnös, ha ugyan…

Ha bűnösnek találja a törvényszék a vádlottakat, tizenöt vagy annál több esztendős rabság vár rájuk. Tizennyolc éves korukig a fiatalkorúak börtönében  töltik le a kiszabott időt, azután felnőtt fegyintézetbe kerülnek.

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights