A Tisza-tó is segíthet „eladni” Debrecent

DEBRECEN-TISZAFÜRED |Többek között a turizmusról kérdezték a Debrecen TV adásában Papp László polgármestert.

A héten ünnepelték a város napját, kedden volt 324 éve, hogy I. Lipót császártól és királytól szabad királyi városi rangot Debrecen. Ennek apropóján hívta meg a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsora Papp Lászlót, hogy a város jelenéről és jövőjéről kérdezzék a polgármestert.

A polgármester beszélt azokról a fejlesztési elképzelésekről is, melyek révén erősödhet Debrecen turizmusa, ebben együttműködnének Hortobággyal, Hajdúszoboszlóval, de ennél távolabbra is tekintenek.

„Mivel Debrecen nem bővelkedik vizekben, olyan turisztikai helyszíneket is jó lesz társként bevonni majd a debreceni turisztikai koncepcióba, mint például a Tisza-tó, Tiszafüred és térsége, hogy természetes vizes élménylehetőségeket is tudjunk kínálni, mindamellett, hogy a Debrecen melletti jóléti tavak fejlesztése is része a koncepciónak. Például a Vekeri-tó egy fontos turisztikai helyszín lehet a jövőben” – fogalmazott Papp László, hozzátéve, hogy azt szeretnék, hogy Debrecen is kiemelt turisztikai desztináció legyen még az idén.

Szó esett arról a közlekedésfejlesztési programról, melynek célja a forgalom felgyorsítása. Az Új Főnix Terv keretében 52 forgalmas csomópontot alakítanak át. Lesz, ahol újabb sávokat alakítanak ki, lesz, ahol új lámpás forgalomirányítást építenek ki, a belváros több utcájában pedig egyirányúsítanak.

dehir.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights