500 millió forint a Karcagi Járásnak – cél a foglalkoztatás elősegítése

Idén, február 8-án adtuk hírül, hogy megalakult a megyei paktumszervezet.

A megállapodásban rögzített összefogás célja, hogy a munkaerő-piac releváns szereplői (vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, az állami szféra szervei, különböző érdekképviseleti szervek) feltárják a megye foglalkoztatási nehézségeinek okait, hozzájáruljanak a foglalkoztatást elősegítő programok megvalósításához, és a humánerőforrás fejlesztéséhez.

A foglalkoztatást elősegítő programok azonban nem CSAK megyei szinten működik. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei járások településein is szükség van olyan projektekre, amelyek ismerve a helyi igényeket, koncentráltan tudják felhasználni a szintén 100%-os támogatottságú pályázati pénzeket.

“Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi Járásban” TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00005 kódszámú pályázat keretén belül 500.000.000 Ft-os, 100 %-os támogatásból.A projekt közvetlen átfogó célja a járási foglalkoztatási együttműködés – paktum – képzési és foglalkoztatási programjainak támogatása, tevékenységi körének, eredményességének, hatékonyságának növelése, továbbá a foglalkoztatás helyi szintű akciótervek megvalósításával való bővítése, az álláskeresők munkához juttatása a Karcagi Járás teljes területén. A projekt konzorciumi formában valósul meg, vezetője a Karcag Városi Önkormányzat, tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Bővebben itt olvashat erről.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights