Ülésezett e megyeszékhely kögyűlése

SZOLNOK | A BSM Magyarország Fémmegmunkáló Kft. bemutatkozásával kezdődött a szolnoki önkormányzat közgyűlésének márciusi ülése – tudósít a szolnok.hu.

Kép: szolnok.hu

A több mint ötszáz főt foglalkoztató vállalat az ipari park egyik meghatározó cége, mely folyamatos fejlesztéseivel a megyeszékhely gazdasági életében is egyre fontosabb szerepet tölt be.

Több városi tulajdonú gazdasági társaság üzleti tervéről és támogatásáról is döntöttek a képviselők, így többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekart működtető káefté, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Reptár, a színház, a Szollak, az Ipari Park és a Sportcentrum pénzügyeit vitatta meg és fogadta el a közgyűlés.

Saját nevet kapott egy kisebb zsákutca, mely a Karinthy Frigyes útból nyílik, így ez lesz a Széna. Az Agóra előtti terület is része lett a Hild térnek, a Hétszínvirág Óvoda, a 7. számú bölcsőde és az orvosi rendelő közötti terület innentől Móra Ferenc nevét kapja. A Tiszaligetben lévő kajak-kenu ház és a Liget Hotel előtti részt Tóth Mórról, a liget területét először fákkal beültető egykori királyi főügyészről kapja majd a nevét.

Április 1-től új igazgató vezeti a Polgármesteri Hivatal Ellátó Szervezetét, az eddigi megbízott igazgató, Jóvér Zoltán kapott végleges kinevezést a közgyűléstől.

 

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights