Rengeteg tojás megy kárba Tiszaszentimrén

A madárinfluenza, vagyis az emiatt bevezetett óvintézkedések és korlátozások jelentős kárt okoznak a településen – írta az Új Néplap.

Az önkormányzat baromfitelepe Abádszalók tíz kilométeres körzetébe esik, az ottani állományra is érvényes az elrendelt korlátozás. A hét elején vettek mintát az állományból, várhatón a napokban kaphat zöld utat a munka folytatása. Addig viszont még sok tojás mehet majd kárba, figyelmeztetett a kistelepülés polgármestere.

A polgármester, Koczúrné Tóth Ibolya elmondása szerint napi körülbelül 1500 darab tojás halmozódik fel a telepen. A rendkívüli szabályok miatt azokat nem hozhatják ki, meg kell várni a vizsgálati eredményeket.

– Bízunk benne, hogy negatív lesz a mintavétel, és péntekre engedélyt kapunk a munka folytatására – mondta el Koczúrné Tóth Ibolya.

A településvezető a fentiekkel kapcsolatban hozzátette, meglepő lenne, ha a szakhatóság vizsgálata bármit is találna az önkormányzati baromfitelepen. Minden esetben a szabályoknak megfelelően járnak el, a telep teljesen zárt, így kívülről semmi esetben sem fertőződhetett az állomány. A korlátozás Tiszaörsön is érezteti negatív hatását, hiszen a településen működő tésztaüzemnek is Tiszaszentimréről szállítják a tojást.