Rangadót vártak, sima meccs lett belőle

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK 80-65 (23-8, 14-11, 25-25, 18-21)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1500 néző
V.: Pálla Z., Tőzsér D., Pozsonyi L.

Szolnok: Pavlicsevics 14/12, VOJVODA 23/3, Barnies 10/6, Eilingsfeld 7/3, Andric 4. Csere: TÓTH Á. 14, Wittmann 5/3, Popovics 3, Boriszov -.

Kaposvár: Wisseh 4, Frazier 9/6, Cooke 9/3, Hendlein 6, Simms 13. Csere: Baki 11/9, Grebenár 8, Fodor 4, Papp 1.

A Kaposvár eddig ebben az idényben igencsak megnehezítette a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK dolgát. A bajnokin a somogyi fővárosban Fekete Ádám csapata nyert, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében hosszabbítás után, nagy csatában tudott visszavágni a Szolnok. Így aztán mindenki nagy csatát várt előzetesen a Kaposvár szolnoki vendégjátékától, már csak azért is, mert egyik csapat sem biztosította még be helyét a legjobb öt között, azaz a felsőházban.

Ehhez képesz az Olaj gyakorlatilag az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, s pillanatok alatt időkérésre kényszerítette Fekete Ádámot (10-2). Azonban Hendleinék nem tudtak mit kezdeni a pontosabban kosarazó, jobban is védekező vendéglátókkal, aminek köszönhetően fokozatosan nőtt a különbség. A 23-8-as első negyed gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást, persze addig még elég sok dolog történt a pályán. Vojvoda Dávid például ismét remekül játszott, Tóth Ádám remekül használta ki testi erejét, s Eilingsfeld János ismét csupaszív játékkal, megalkuvást nem ismerő védekezéssel vívta ki a közönség elismerését. A három magyar válogatotthoz pontokban csatlakozott Pavlicsevics is, így pedig a lényegében kiemelkedő teljesítmény nélkül kosarazó kaposváriak esélytelenek voltak. A különbség többször is húsz pont közelébe nőtt, de az Olaj már nem igazán erőltette a minél nagyobb győzelmet, a kaposváriak erejéből pedig csak arra tellett, hogy néha 14 pontnyira megközelítsék Kmézics Zorán csapatát.

Így az utolsó negyedre már valóban nem maradt nyitott kérdés, s bár a vendégek még igyekeztek a végjátékra minél kisebb vereséget kiharcolni, Vojvoda Dávid dudaszós triplája visszaállította az első tíz perc végén elért differenciát. A folytatásban csütörtökön a Szeged érkezik Szolnokra, míg az alapszakasz utolsó körében Vojvoda Dávidék a második hely megszerzéséért lépnek pályára Körmenden.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights