Ötven évvel ezelőtt hunyt el a karnagy

Halálának ötvenedik évfordulóján emlékeztek Jászberényben a Déryné Rendezvényház nagytermében id. Bakki József zenetanárra és karnagyra tanítványai, tisztelői – írta az Új Néplap.

A Palotásy János Vegyeskar szervezésében szombaton megtartott emlékesten a kórus mellett a berényi Palotásy János Zeneiskola – id. Bakki József alapította meg annak idején az intézményt – tanárai és növendékei, valamint a Jászapáti Városi Vegyeskar adott műsort.

A rendezvény bevezetéseként Szatmári Antalné, a város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Streitmann Andrásné örökös kórustag osztotta meg emlékeit id. Bakki Józsefről. Visszaemlékezett precíz és széles körű szakmai tudására és emberi nagyságára is. A Palotásy János Vegyeskart ez alkalommal Ecsedi Péter vendégkarnagyként vezette. A kórus munkáját évtizedeken át id. Bakki József leánya, Bedőné Bakki Katalin, Jászberény díszpolgára irányította. Az emlékünnepség ötletét is a tavaly ősszel elhunyt karvezető vetette fel, de a megvalósításra sajnos már nem volt lehetősége.