Örvendjetek! – keresztények bálja

A farsang végi keresztény bál az örömmel töltekezés ideje. Február 25-én, szombat este tizenhatodik alkalommal gyűlt össze városunk hívő közössége, hogy farsang utolsó szombatján együtt bálozzon, jótékonykodjon a nagyböjt kezdete előtt.

A közel négyszáz fős vendégsereg először gyűlt össze a Nagyboldogasszony iskola új sportcsarnokában az iskola tanárai, a támogató szülők és a főtemplom hívei által ünneplőbe díszített, impozáns helyszínen. A kék és sárga díszítés bálozni, szórakozni hívott a húsvétra felkészítő negyvennapos böjti időszak előtt. Az este házigazdája, Mizsei Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket, majd Szántó József apátplébános mondta el üdvözlőbeszédét. Örvendezni, a bánatot a küszöbön kint hagyni, egymás felé nyitni hívott meg minden résztvevőt. Hangsúlyozta, hogy a karácsonyi örömhírt csak Isten tudja állandósítani életünkben, igazi feltámadás csak Vele együtt tapasztalható meg húsvétkor. Szép, boldog folytatást, a Boldogasszony pártfogását kívánta a Jézusról tanúságot tevő utunkon.

Az ünneplők között tiszteletét tette Szabó Tamás polgármester és Pócs János is. A Jászság országgyűlési képviselője egy latin mondással üdvözölte a bálozókat: Similis simili gaudet – a hasonló örül a hasonlónak. Elmondta, hogy mindig jó ebben a körben együtt ünnepelni, mert itt számíthatunk egymásra. A játszótéren a homokvárat egy kődarabtól megépíteni nem tudó kisfiú példájával figyelmeztetett: soha ne add fel az álmodat, míg mindent meg nem tettél! Ezt követően Csikós Miklós jászkapitány fejezte ki jókívánságait az ünneplőknek és nyitotta meg a bált. Ő is utalt a farsangi időszak végére, az ébredő természet szépségére. Továbbá felhívta a figyelmet a böjti időszak feladataira, kötelezettségeinkre.

Egész este során lehetőség volt tombola vásárlásával támogatni a Szent István Közösségi Ház Alapítványának tevékenységét. Az ide kötődő közösségek – cserkészek, hittanosok, táborozók, énekkarosak – hitéleti eseményeit fogják segíteni a befolyt bevételből. Nagy értékű ajándéktárgyak találtak szerencsés gazdákra a sorsolás folyamán: így Jászberény Város Önkormányzata felajánlásában kombinált hűtő, Pócs János felajánlásában festmény, a Jász-Plasztik Kft. felajánlásában Samsung plazmatévé, valamint egy erdélyi utazás.

(BerényCafé)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Korcsolyapálya Karcagon

A Városháza előtti téren december 17 és január 16 között nyílik alkalom kihasználni a téli sport adta lehetőségeket. A korcsolyapályán a kesztyű használata kötelező, a

Tovább »