Nagyobb tűz- és balesetek egyaránt történtek tavaly

Március 1-jén értékelte elmúlt évi tevékenységét a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség – közölte a megyei katasztrófavédelem.

A négyes út mellett a kisebb összekötő utak is veszélyt jelentettek, sajnos halálos baleset is történt tavaly a térségben. Összesen 351 beavatkozást igénylő eseményre riasztották a tűzoltókat, a műszaki mentések és tűzesetek számában nincs jelentős eltérés.

A legtöbb munkát Karcag és környéke adta, de a tiszafüredi tűzoltók is közel azonos esetszámmal zárták az évet, mindemellett a kisújszállási önkormányzati tűzoltók nyolcvan alkalommal segítettek a bajbajutott embereken. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók csaknem ötven riasztást regisztráltak, mindemellett gyakorlatok, képzések szerepeltek a tűzoltók napirendjén.

Lévai Kálmán tű. ezredes, kirendeltség-vezető összefoglalójában hangsúlyt kaptak a hatósági ellenőrzések is, amelyek közúti ellenőrzéseket vagy kéményhasználatot egyaránt tartalmaztak. Az évértékelő és feladatszabó állománygyűlésen Matuska Zoltán tű. ezredes úgy fogalmazott, hogy a karcagi kirendeltség egyenletes teljesítményt nyújtott, a két hivatásos tűzoltó-parancsnokság pedig tavaly különleges esetekkel is megbirkózott, ilyen volt például a tiszafüredi úszóházban fellobbant tűz oltása is.

Az idei célok között az önkéntesek szerepvállalásának erősítése és a lakossági felelősségvállalás növelése is szerepelt, ugyanakkor a belső képzések, a kollégák naprakész tudásának fejlesztése és a tűzoltók gyakorlati képzése is fontos feladata az esztendőnek.

Az értekezleten részt vett Dobos László, Karcag polgármestere, a területhez tartozó valamennyi járási hivatalvezető, a Tiszafüredi és Karcagi Rendőrkapitányság vezetője, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének képviselője, és, mások mellett a Tisza-tó Járási Önkéntes Mentőcsoport vezetője is. Dobos László hangsúlyozta, hogy városvezetőként szem előtt tartja a kirendeltség munkáját, és, lehetőség szerint, minden támogatást megad ahhoz, hogy az itt élők még nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Véleménye szerint a városnak rangot ad az, hogy katasztrófavédelmi kirendeltségi központ is egyben. Az értekezletet követő kötetlen beszélgetésen az ismertetett feladatok egyeztetése is szóba került, mint ahogy a megjelent vezetők hangot adtak elismerésüknek is.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights