Minél több embert akarnak elérni a kábítószer veszélyeiről összegyűjtött információkkal

Csütörtökön délután a jászberényi városháza dísztermében megalakult a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

A térségi települések polgármesterei, intézményvezetői, ifjúsági szervezeteinek képviselői részvételével létrejött testület tagjai szeretnének minél több embert elérni a kábítószer veszélyeiről összegyűjtött információkkal, fontosnak tartják a megelőző munkát. Feladatuknak tekintik egy szenvedélybetegeket ellátó szervezet létrehozását, mert a tapasztalatok szerint nagy szükség volna rá a Jászságban is.

Rendkívül fontosnak tartják, hogy mind szélesebb körben kiépüljön, működjön a problémák, krízishelyzetek jelzésére szolgáló rendszer. Mindemellett pedig az egyeztető fórum tagjai folyamatos, szoros kapcsolatot szeretnének tartani, hogy minél hatékonyabb legyen tevékenységük. Az alakuló ülésen Szatmári Antalnét, Jászberény alpolgármesterét választották meg az egyeztető fórum elnökének, illetve döntöttek a munkacsoportokat vezetők személyéről is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy rendkívül komoly munkát kell felvállalniuk ahhoz, hogy enyhítsék a drog, illetve más szenvedélybetegségek okozta problémákat.

 

szoljon.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Erősödött a forint

A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon. Az euró árfolyama reggel hétkor 386,51 forintra

Tovább »