Milliárdos hitelfelvétel indult Jászberényben

Négymilliárd forint hitel felvételét kezdeményezi Jászberény önkormányzata. A város képviselői – három ellenzéki nem szavazat mellett – szerda este adtak zöld utat a folyamat elindításának.

Dr. Szabó Tamás polgármester most is megerősítette, hogy a hitelkeret létrehozására a fejlesztések gyorsítása érdekében van szüksége a városnak. A hitelfelvételt szakmai előkészítő munka előzi meg, az ügyletet előzetesen a kormánynak is jóvá kell hagynia. A városnak pályázatokhoz szükséges önerő biztosításához, ezen belül munkásszálás építésére fordítható pályázati támogatás önerejéhez, a városi út- és kerékpárút hálózat-, a szennyvíz- és csapadékvíz hálózat fejlesztéséhez, intézmények felújításához, termálkút fúrásához, illetve a Zagyva nyári gátjának építéséhez van szüksége a hitelkeretre.

A polgármester kiemelte, hogy a beruházásokhoz szükséges források előteremtésére más lehetőségeket is, megvizsgálnak, s csak annyit hívnak majd le a hitelből, amennyire feltétlenül szükség lesz.
Az ellenzéki képviselők legtöbbször a munkásszálás építésének tervét vitatták. Mondván, miért kell a leginkább vállalkozói érdekeket szolgáló beruházáshoz önkormányzati hitelt felvenni. A polgármester kifejtette, hogy nemrégiben kormányhatározatban rögzítették a támogatás lehetőségét erre a célra, amelyben szorgalmazzák az együttműködést a helyi vállalkozásokkal, ugyanakkor a létrejövő önkormányzati tulajdonú épületek később akár szociális bérlakásként is működhetnek majd, a vállalkozások további működése pedig alapvető városi érdek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Adventi forgatag Kunhegyesen

A Városháza melletti Betlehemnél adventi műsorokkal kedveskednek a látogatóknak. December 12. és 14. között 16 órától a színes programok mellett adventi vásár várja az érdeklődőket.

Tovább »

Adventi vásár Kisújszálláson

December 7. és 13. időszakban, hétköznaponként délutántól színes és változatos programokkal csábítják az érdeklődőket. A Vigadó előtt és az épületben is a teljesség igénye nélkül

Tovább »