Megkezdődött az új Hold úti óvoda építése

A Széchenyi 2020 program keretében 364 millió forint Európai Uniós támogatásból a régi helyére új óvodát építenek a Hold úton. A fejlesztéssel jelentősen emelkedik az intézmény szolgáltatási színvonala. Baranyiné Sárközi Erikától megtudtuk, hogy a kivitelező a jövőhét közepén már az új épület alapozását kezdi. A polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója hozzátette: nyár végére felépül az intézmény és szeptemberben már visszatérnek az óvodások – számol be a Szolnok TV.

“Egy nagyon rossz állapotú épület volt, viszont az igény a belvárosi óvodákra óriási a városban ezért elsőként a Hold úti óvoda újjáépítésére kerül sor a szolnoki intézményfejlesztések kapcsán.”

– mondta Baranyiné Sárközi Erika a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kezdetekor felmérték a szolnoki intézmények állapotát, óvodákat és iskolákat egyaránt. Köztük a Hold útit is, az eredmények azt mutatták, hogy szükséges az újjáépítése. A kivitelezővel február 20-án írták alá a szerződést, 21-én pedig már át is adták a területet. Jelenleg a bontási munkálatokat végzik, de jó ütemben haladnak, hiszen látható, hogy már csak a romok, építési törmelékek illetve ez a (7575) gyermekrajz emlékeztetnek a régi intézményre. Jövőhét közepén kezdődik a területrendezés valamint az új épület alapozása.

“Szeptemberben itt már indulni fog az új óvodai év, nyár végére kell a kivitelezőnek teljesíteni, úgyhogy nagyon gyors tempóban fogunk haladni. Ugyanúgy 100 férőhelyes, 4 csoportszobás óvoda épül, nyilván a mai kor követelményeinek megfelelően egy szép, modern épületben kezdhetnek szeptemberben az ovisok.”

– tette hozzá Baranyiné Sárközi Erika.

Baranyiné Sárközi Erika az új épület látványterveit mutatja, minden igényt kielégítő, a modern kor elvárásainak megfelelő épületet húznak fel a korábbi óvoda helyére. A csoportszobákon kívül lesz benne előkészítő illetve melegítőkonyha, orvosi szoba, tornaszoba, szülői tárgyaló, fejlesztőszoba, irodák, nevelőtestületi szoba, öltöző valamint karbantartó műhely is. Az udvaron burkolt kresz-pálya épül, és új kültéri játékokat vásárolnak. Mindemellett az épület teljesen akadálymentesített lesz.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights