Közel kétmilliárd szennyvízhálózatra

A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését Jászjákóhalmán, illetve a jászberényi szennyvíztisztító kapacitásának bővítését, technológiájának korszerűsítését vállalta fel a két település önkormányzatai által létrehozott társulás annak idején.

A fejlesztés hosszú évek előkészítő, illetve kivitelezői munkáját követően 2015 nyarán befejeződött, az ahhoz elnyert pályázati támogatásokról a pénzügyi elszámolást az elmúlt év májusában zárták le. A rendszer üzemszerű működtetése azóta tart. A szabályzók változásából adódóan az üzemeltetést a TRV Zrt. végzi.

A társulás munkájáról Jászberény önkormányzati képviselő-testülete szerdai ülésén hallgatott meg tájékoztatót, amit Juhász Dániel, a társulás elnöke állított össze. A két település összességében mintegy 1,9 milliárd forintot fordíthatott a fejlesztés megvalósítására, amit különböző pályázati keretek felhasználásával saját forrás nélkül vihetett végig. A beruházás nyomán keletkezett vagyontárgyakat tavaly augusztus 1-jével adták át az önkormányzatoknak.

 

 

szoljon.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »