Kezdődik a Szabadság téri csomópont átépítése

Kedden elkezdődik a Szabadság téri csomópont átépítése. Forgalomkorlátozásra vasárnapig nem kell számítani, akkor viszont 2-3 órás, szakaszonkénti útlezárások lehetnek. Mindez a tömegközlekedést nem érinti.

Az átbocsátóképesség javítása érdekében kezdődik meg február 28-án, kedden a Szabadság tér átépítése. A szakemberek szerint a forgalmat leginkább a szűk forgalmi sávok és a csomópontot taglaló középszigetek akadályozzák.

– „Az a pont, ahol most állunk ez a Kossuth út felőli része, itt a járdaszigetnek a visszabontásával lehet egy új forgalmi sávot kialakítani. Ezáltal két sávossá válik a csomópont behajtó ága. A csomópont másik ágában, a középszigetnek a szűkítésével lehet megvalósítani ugyanezt, hogy két egyenértékű forgalmi sávot lehessen kialakítani.” – mondta Fejér Andor alpolgármester.

E két beavatkozás által a Kossuth Lajos út felől érkezők gyorsabban juthatnak fel a Tisza-hídra, másrészt pedig a Pólya Tibor út irányába vezető sáv kiszélesedik, így a Zagyva-híd felé vezető sáv akadálymentesebb forgalmat biztosít. A járdaszigetek bontásakor forgalomkorlátozásra nem kell számítani, a burkolatok vasárnapra ütemezett marásakor viszont részleges útlezárások várhatóak, a közlekedést jelzőőrök irányítják majd. Hasonló helyzetre kell készülni március 6-án és 7-én, amikor az érintett szakaszokat aszfaltozzák.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights