Jó ütemben haladnak az útfelújítások, parkolóépítések

A terveknek megfelelően, jó ütemben haladnak az útfelújítások, parkolóépítések. A Szabadság téri csomópontban a sofőrök már tanulják az új közlekedési rendet, a Várkonyi téri körforgalom dupla-spirálossá alakítása viszont több időt vesz igénybe. Ott jelenleg az új lekanyarodósávon dolgozik a kivitelező. A parkolók építése is az ütemterv szerint történik, két helyen már az alap készül – számol be a Szolnok TV.

Az autósok már ismerkednek az új forgalmi renddel a Szabadság téren. A Kossuth Lajos utca felőli felhajtósávot leaszfaltozták, valamint a Tisza-híd – Pólya Tibor utca és a Tisza híd – Zagyva-híd közötti szakaszokon is megújult aszfaltburkolaton lehet közlekedni. A Kossuth útról a Tisza híd felé haladva kiszélesedett a sáv, a jobbra és balra kanyarodók is hamarabb szétválnak. A hídról a város felé haladva is ugyanez a helyzet, a Zagyva-híd illetve a Pólya Tibor utca felé tartó sávba is korábban be lehet sorolni.

A Várkonyi téri körforgalom átépítése is a tervezettek szerint halad. Az Ispán körút irányából kialakítanak egy direkt lekanyarodó sávot a Tallin városrész irányába, ennek az alapja már teljesen elkészült.

A Pozsonyi út felől a körforgalomhoz haladva kiszélesedik az út és a belváros irányába is letérőt alakítanak ki. A fejlesztés során pedig újra aszfaltozzák a csomópontot, ami a megyeszékhelyen elsőként duplaspirálos lesz.

Javában tart a Kassai út – Szántó körút kereszteződésben az új parkolók kialakítása is. A déli oldalon 6, míg az északin, a régi parkoló átépítésével, kibővítésével 17 új várakozóhely áll majd az autósok rendelkezésére.

A Szántó körút 2-es 4-es 6-os szám előtti parkoló alapja is elkészült már, a terveknek megfelelően halad a munka. Itt – mivel a Kassai iskola utáni részen megszűnik a parkolás – 53 új parkolóhelyet alakítanak ki, így a lakosok is könnyedén találnak majd helyet autóiknak.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights