Félelem és rettegés a szolnoki MSZP-ben?

Botka-párti és Botka-ellenes szárnyra szakadt a szolnoki MSZP – állította egyik szocialista párti forrásunk.Mint ismert, 2006-ban kurtán-furcsán tűnt el a polgármesterjelöltek közül a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének édesanyja, s a korábbi tervekkel ellentétben nem őt indították az önkormányzati választáson. Most mindenki igyekszik megfelelni az új főnöknek, aki minden bizonnyal megbosszulja előbb-utóbb a családot ért szégyent – állította az iszolnoknak egyik névtelenséget kérő forrásunk.

– Györfi Mihály, egykori pedagógus a szolnoki párt egyik jövőbeni reményteljes titánja. Van egy nagy támogatója, dr. Czeglédi Csaba, az adócsalás miatt 16 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt szombathelyi szoci-vezér. Gyurcsány egykori ügyvédje nagyon támogatja a pedagógusi pályát váratlanul gyorsan elhagyó Györfit – magyarázta forrásunk. – A mai napig sok pletyka terjeng a pártban, hogy miért is kellett neki feladnia tanult szakmáját, de erről nem beszélünk, mert egyelőre védik a hátsóját.

Így aztán, félve a miniszterelnök-jelölt előbb-utóbb várható bosszújától, a szolnoki szocialisták most minden lehetséges megoldást megragadnak alkalmasságuk bizonyítására. Mondhatni kampányüzemmódban pörögnek.

– Szeretnénk egyre több úgymond párton kívüli embert behúzni az MSZP közelébe, mert ők talán emelhetnek a párt igencsak megkopott hitelességén. Az egyik titkos favoritunk például az a Ligeti József, aki a tavaly januári időközi választáson kívülről támogatott függetlenként megverte a Jobbikot, igaz, elég messze volt ahhoz, hogy ő legyen az önkormányzati képviselő.

Érdekes a módszerük is. Ligetivel egy látszólag civil, az embereken, a város problémáin segítő facebook-csoportot hoztak létre, s majd a választások előtt, mint kedvelt pártokon kívüli jelöltet, újra melléállnak a szocik.

– Igazából Misiék (Györfi – a szerk.) azt találták ki, hogy minden apróságot fel kell fújni, folyamatosan azt kell szajkózni, hogy minden rossz a városban, mindenki szegény és csóró. Sokaknak nem tetszik ez a stílus, például az országosan is a legalacsonyabbak közé tartozó szolnoki önkormányzati bérlakások árát is támadni kell, mint ahogyan az esetleges díjemeléseket.

Azt viszont aligha teszik ki az ablakba a szolnoki szocik, hogy elfogadták a költségvetést. A párton belül is nagy felháborodást kiváltó döntést állítólag Budapesten sem üdvözölték, mert ezzel azt sugallják, hogy a Fidesz és Szalay Ferenc jól dolgozik Szolnokon.

– Ezt aligha magyarázzák ki Radóczék az elnök felé, hiszen éppen azt kellene bebizonyítaniuk, hogy Szalay Ferenc és az általa vezetett fideszes önkormányzat csődbe viszi a várost. Erre elfogadjuk a közgyűlésben a költségvetést?! Ez óriási hiba, ezután mondhatunk bármit, valójában mi is egyetértettünk azzal, amit csinálnak.

Eközben a párt szolnoki irodájának több éves közösköltség-tartozása miatt elég nehéz azt igazolni, hogy ők felelősen gazdálkodnak.

– Azt találtuk ki, hogy ezt a tartozást rányomjuk a Botka előtt amúgy is besározódott Iváncsikra és a megyei elnökségre. Egyébként a támadások miatt törleszteni kell, nincs mese, sokszor a saját pénzükből tesznek bele a pártvezetők, mert fentről semmilyen támogatást nem kapunk. Alig tudtuk kikönyörögni a pártlapunk újraindítását odafent, remélem március elején ez is ki fog jönni. Na, abban aztán abba is belerúgunk, aki semmit nem csinált, mindent szidni és kritizálni fogunk, most ez a cél. Mondjuk, ezzel nagyon sokan nem értenek egyet, mert a város fejlődését elég nehéz lehazudni, de azért megpróbáljuk. Egy biztos, az együttműködésnek vége, most már igazi ellenségnek kell lennünk, különben jövőre és 19-ben sem nyerhetünk semmit – tette hozzá forrásunk.

 

iszolnok.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »