Elindult az egyhetes lakossági szűrőprogram

Egy hétig újra ingyenes szűrésekkel várják a szolnokiakat a 11. alkalommal megrendezett Tiszta Szívvel Szolnokért szűrőprogram szervezői. A részletekről dr. Bene Ildikó, a program életre hívója, országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és dr. Mózer Erzsébet főorvos, a Hetényi Géza kórház rendelőintézetének főorvosa tájékoztatta a sajtót – írta az iSzolnok.

Magyarország lakossága nem táplálkozik egészségesen, és rendkívül keveset mozog. Világviszonylatban elsők közt vagyunk az elhízás, a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségek és a cukorbetegség tekintetében. Az esetek túlnyomó többségének hátterében a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény és önpusztító életmód áll. Sajnos Jász-Nagykun-Szolnok megyében a halálozás gyakorisága mind a férfiak, mind a nők tekintetében meghaladja az országos átlagot.

A szolnoki lakosok egészségi állapotának megóvása és fejlesztése érdekében rendezik meg idén is a „Tiszta Szívvel Szolnokért” című egy hetes lakossági szűrőprogramot. Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvényt idén is a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai, valamint számos támogató szervezet közreműködésével, a várost lefedve több helyszínen 2017. március 6-10. között rendezik meg.

A program folyamatos sikerességét mutatja, hogy évről évre egyre többen ismerik fel a szűrések fontosságát a prevencióban.

A szűrőhét 2017. március 5-én NEFAG-Széchenyi Parkerdőben megrendezésre kerülő Nőnapi virágfutással és túrával indul.

A nyitónapon, 2017. március 6-án az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a szűrővizsgálatokon túl egészségfejlesztési tanácsadásokon, előadásokon (mell és here önvizsgálati felvilágosításon, személy-, és kézhigiéniával kapcsolatos tájékoztatáson), vehetnek részt az érdeklődők. Ugyanezen a napon megtekinthető, illetve kipróbálható lesz a keringési- és légzőrendszer újraélesztésének oktatására és gyakorlására szolgáló elsősegély baba, az AMBU Baba is.

Vöröskereszt munkatársai véradásra várják a segíteni vágyókat. A hét minden napján – a COOP Szolnok Zrt. támogatásával – egészséges, reform ételeket kóstolhatnak a rendezvényre látogatók.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights