Csak a végén vezetett az Olaj

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 70–66 (14–21, 20–15, 16–22, 20–8)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 
V.: Cziffra Cs., Török R., dr. Mészáros B. (Németh Cs.)

Szolnok: PAVLICSEVICS 16/6, VOJVODA 16/9, Barnies 3, Eilingsfeld 4, Andric 8. Csere: Wittmann -, BORISZOV 13/9, Tóth Á. 8, Popovics 2.

Szeged: BOLTICS 15/3, LILOV 17, Csirics 2, Juhos 10/6, SULOVICS 14. Csere: Filipovics 5/3, Wirth 3/3, Bán.

A Szeged eddig csak kellemetlen perceket okozott az Olajnak ebben a szezonban. Előbb nyertek a bajnokin Szegeden, majd a kupa elődöntőjében keserítették meg Vojvodáék dolgát, s most Szolnokon sem tették meg azt a szívességet, hogy a papírforma szerint simán kikapjanak. Sőt, kifejezetten jól játszva, a Boltics-Lilov-Sulovics trió vezérletében gyakorlatilag végig vezettek a mérkőzésen. Persze a szegediek jó játéka sem volt meglepetés, Lazics mester csapata a szezon második felében remek teljesítményt nyújt.

A szolnoki nézők legnagyobb meglepetésére a harmadik negyedben már húsz pont közelébe nőtt a vendégelőny, amit Boriszov dudaszós triplájával nyolc pontra tudtak csökkenteni. A záró tíz percre aztán az egyénként rosszul játszó bajnok fogcsikorgatva, jól védekezve percről percre csökkentette a hátrányát, s végül 68-66-nál először vezetve a meccsen, végül nyerni tudott. Ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége Eilingsfeldéknek ahhoz, ha vasárnap győzni akarnak Körmenden.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights