Bővíti termelését a Samyang

Március első napján a képviselő-testület tagjai a dél-koreai tulajdonú Samyang cég Necső telepi gyáregységébe tettek látogatást a szokásos havi rendszerességű üzembejárás alkalmával.

Az 1924-ben alapított vállalkozás 2010-ben hozott létre telephelyet Jászberényben, ahol ipariműanyag-alapanyag gyártással foglalkoznak. A műanyagipar egyébként a Samyang cég működésének csak egy szeletét adja. A dél-koreai családi vállalkozásként alapított, mára világóriássá fejlődött cég jelentős szereplő az élelmiszeripar-, a vegyipar-, a biogyógyszer-gyártás, a vízkezelés és a kereskedelem területén. A globális innovatív társaság Koreán kívül Kínában, illetve Magyarországon létesített telephelyeket. Az ipari műanyaggyártáshoz kapcsolódóan olyan jelentős elektronikai cégeknek beszállítói, alapanyagot szolgáltatnak számos háztartási gépeket gyártó cégóriásnak.

A Föld egyik legnagyobb polyester-szál előállítója, világszerte száz országba exportálja termékeit, cég szinten százezer tonnát.
A jászberényi gyártóegység kapacitása 2011. márciusi indításakor évi 15 ezer tonna alapanyag előállítása volt. Az ügyvezető szerint dolgozóik munkáját dicséri, hogy tavaly ennél is több, 16,5 ezer tonna mennyiséget gyártottak.

Kép: Kárpáti Márta/BerényCafé

Főprofilként polikarbonátot állítanak elő. A magyar állam annak idején 275 millió forinttal támogatta a 10 millió eurós beruházást. Napjainkban három műszakban 84 dolgozót alkalmaz a cég. Az alkalmazottakat cafeteriával, illetve fejlődési lehetőségekkel, tréningekkel ösztönzik. Yoo Tae Seung ügyvezető igazgató elmondta, hogy fejlesztik a gyártóegységet, így a kapacitásuk, és a termelékenységük is megnő. Két gyártósorral kívánják bővíteni az üzemet, a dolgozói létszámot ennek megfelelően százra bővítik. Hozzátette, a megfelelő munkaerő megtalálása kihívás számukra is. Kérte az önkormányzat segítségét a terület fő ütőere, a 32-es út mielőbbi felújításához.

Az ügyvezető megköszönte a látogatást, és reményét fejezte ki, hogy a további együttműködés is sikeres lesz. Kedvező jelnek vélte, hogy az önkormányzati látogatás bejelentését megelőzően öt évre szóló szerződést kötöttek egy milánói autóipari céggel.

Szabó Tamás polgármester a látogatók nevében mondott köszönetet. Hangsúlyozta, hogy a jelenlévő városi elöljárók, illetve a média révén a városlakók is betekintést nyerhettek a cég működésébe. Gratulált az elért gazdasági eredményekhez, melyek a befizetett adó útján hozzájárulnak Jászberény fejlődéséhez, illetve munkahelyet biztosítanak.

Az informatív látogatás üzembejárással fejeződött be, amelyen Damsits Ferenc és Mr. Park – a magyar és koreai termelési vezetők –, bemutatták az üzemcsarnokot.

(BerényCafé)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights