A legjobbak versenyeznek

A Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Agrár- Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara és a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium március 29–31. között rendezi meg Kenderesen a Mezőgazdasági gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét – írta az Új Néplap.

Mint Virág Dóra igazgatótól megtudtuk, március 29-én szerdán, az ünnepélyes megnyitó után, a döntőbe jutott 24 versenyző – köztük az iskola egy diákja is – szóbeli megméretése kezdődik. Csütörtökön reggel hét órától estig tart a gyakorlati verseny, ahol a 11. évfolyamos mezőgazdasági gépészek bizonyíthatják felkészültségüket, tudásukat.

A verseny végén, péntek délben, az eredményhirdetéskor kiderül majd, hogy kik lettek a szakmai verseny idei győztesei, hiszen az majd a továbbtanulásnál is fontos lesz. Amíg a versenyzők a legjobb helyezésekért küzdenek, addig a kísérőik számára is szerveznek programot a kenderesiek. Szerdán megnézik a tangazdaságot, a kastélyt, az emlékhelyeket, csütörtökön pedig vendéglátóikkal ellátogatnak Nádudvarra és Kétpóra.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Elindult a téli ellenőrzés az élelmiszerláncban

December 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. A kéthetes periódusban a vizsgálatok fókuszában

Tovább »