Wass Albertre emlékeztek Karcagon

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium idén is csatlakozott a Wass Albert-maratonhoz. A rendezvény alapvető célja, hogy egyre több emberhez eljuttassák az évtizedekig elhallgatott, ma már egyre népszerűbb erdélyi magyar író és költő gondolatait.

A felolvasáson pénteken este Nagy Éva igazgatóhelyettestől saját erdélyi élményeivel kiegészített képes ismertetőt hallgattak meg a jelenlévők Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költőről. Ezután a gimnázium vállalkozó diákjai szavalóversenyen vettek részt. A zsűri – Szathmári Lajosné, Rideg István, Tóth Barna – értékelése után pedig éjfélig felolvasást tartottak Wass Albert mellett Reményik Sándor, Kányádi Sándor, Dsida Jenő, Sütő András, Tamási Áron műveiből.

A karcagi helyszínnel egy időben 59 felvidéki, erdélyi településen egészen Los Angelesig hangzottak el gondolatok Wass Albertről. A karcagi felolvasáson részt vett Kovács Szilvia alpolgármester, dr. Nagyné Serfőző Éva, az iskola vezetője és Szentesi Lajos főgondok is.

(infoKarcag)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lopás történt Kenderesen

Gyermek játékautót és mosogatótálcát tulajdonítottak el a helyi testvérek. November 16-án este egy kenderesi lakóház udvaráról egy elektromos gyermekjárművet tulajdonítottak el. Néhány nap múlva egy

Tovább »