Szabadság téri csomópont átalakítása Szolnokon

Átalakítják a Szabadság téri csomópontot. A beruházás célja, hogy növekedjen a forgalmi csomópont áteresztő képessége. A beruházás február 28-án kezdődik, és a tervek szerint március 10-ig tart.

Nagy a forgalom a Szabadság téri csomópontnál. Reggelente és a késő délutáni órákban csak lassan haladnak itt az autósok, a körforgalom áteresztő képessége kicsi. Ennek javítása érdekében február 28-án, a villanyoszlop eltávolításával megkezdődik a Szabadság téri körforgalom átalakítása. A Kossuth tér felöli oldalán, a Tisza-híd felé egy új forgalmi sávot alakítanak ki.

“A beruházás során két sáv alakul ki, ha a bal oldali sávba besorol egy busz, nem tud mögötte haladni a forgalom, de a beruházás végén lesz egy új sáv, és lehet haladni a híd irányába.” -mondta FEJÉR ANDOR alpolgármester. A beruházás másik részeként a Tisza-hídról a Zagyva-híd, illetve a Pólya Tibor út felé haladók részére -a terelő szigetből elvéve- kialakítanak egy ma még nem létező forgalmi sávot. A munkálatok idejére forgalom korlátozásra kell számítani ebben a csomópontban.

“A munkálatok hétvégén is zajlanak, ezért kérjük a türelmet, de kénytelenek vagyunk hétvégén is dolgozni, hogy a hétközbeni forgalmat tudjuk csökkenteni.” -folytatta az alpolgármester.

Március 5-én, vasárnap marják fel a pályatestet, ekkor szakemberek irányítják majd a forgalmat. A tervek szerint két nap alatt újraaszfaltoznak és március 10-én már megújulva várja a közlekedőket a csomópont. A sávok bővítésével a forgalmi rend nem fog változni.

(iSzolnok)