Országos döntő Karcagon

Karcag adott otthont február 17-19. között az Asztalitenisz Diákolimpia Országos döntőjének.

A versenyt pénteken a Sportcsarnokban a rendezők nevében Veres Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára nyitotta meg.

A karcagi önkormányzat nevében Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális Központ igazgatója köszöntötte a megjelent sportolókat és felkészítőiket. A háromnapos versenynek azért adhatott Karcag városa otthont, mert itt kiemelt fontosságot szentelnek a sportág népszerűsítésének – ezt már Bóka Loránd, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi régiójának irodavezetője mondta, aki jó versenyzést kívánt a diákoknak.

A megyei asztalitenisz szövetség nevében Csornai Csaba köszöntötte a versenyzőket, majd szólt a karcagi asztalitenisz múltjáról, a nagy elődökről és a jelenről. Mint elhangzott, a Kováts DSE-ben a 40 versenyző közül a legfiatalabb 6 éves, a legidősebb 76 éves.

A három nap alatt az I-II. korcsoportosok és a III-IV. korcsoportosok is külön csapatversenyen és egyéniben mérhették össze tudásukat. Az országból 290 általános és középiskolás jutott a legjobbak közé, hogy Karcagon kivívja a dobogós helyezést. A Városi Sportcsarnokban már számos magas színvonalú sportesemény került eddig is lebonyolításra, s most az országos asztalitenisz döntő résztvevőitől is egy izgalmas, kiélezett versenyt láthattak a nézők. Szombaton a karcagi színekben induló Pekár Nikolettnek szurkolhattak, aki végül az országos ranglistán az előkelő 6. helyen végzett.

(infoKarcag)