Nógrádi György Szolnokon

Ha vihar van -szélmalmot kell építeni-mondta Szolnokon Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az egyetemi tanár telt házas előadásában beszélt a 2017-es várható változásokról és a politikai helyzetről. Kiemelte : Magyarország biztonságos az itt élők számára és hangsúlyozta, hogy a sikerért lépést kell tartani a világ változásival – számol be a Szolnok TV.

Dr. Papp Lajos agysebész után Nógrádi Györgyöt hívta meg az a rendezvényszervező szervezet, mely kedvelt előadókat hoz közelebb az érdeklődőkhöz. A rendkívüli igényt jelzi, hogy Agóra földszinti nagyobb termében is telt ház fogadta a közgazdászt. A 2017-ben várható változásokra sokan kíváncsiak voltak.

NÓGRÁDI GYÖRGY biztonságpolitikai szakértő elmondta:

”A helyzet óráról órára változik, Trumppal egy új amerikai politika jött be, idén Németországban, Franciaországban, Hollandiában választások lesznek, Ausztriában két kormányzó párt rendkívül keményen szembe került egy mással. A magyar-orosz kapcsolatokba egy teljesen új fejlődési szakasz következett be. Azt lehet mondani, hogy a világpolitika ténylegesen forrong, de Magyarország nemzetközi pozíciói az elmúlt hónapokban években jobbak lettek. „

A követező néhány évben teljesen átalakul Európa-mondta a szakértő. „A mai európai elit egy része eltűnik a süllyesztőben”-hangsúlyozta. Véleménye a fiatalabb korosztályt és az idősebbeket is érdekli. Az elemző egyetemi tanár tudása személyisége és közvetlensége sokakat vonz.

”Ez a szimpátia részben arra kötelezi az ember, hogy a saját biztonságáról és általában a biztonságról tudjon valami közelebbit egy igazi szakembertől. „ -mondta SZŐKE BENEDEK.

”Ezek hallatán mi is más képet látunk a világról és hátha a jövő reménysége mi vagyunk és hasznosat tudunk a jövőben majd végrehajtani és alakítani, ezen dolgozunk majd mi is így fiatalként”-tette hozzá BARANYÓ BÁLINT .

A világ alakulásán túl kitért a hazai kilátásokra is.

”Azt lehet mondani, hogy Magyarország biztonságos, a térség biztonságos, a visegrádi négyek helye, szerepe, pozíciója az Európai Unióban erősödik. Az új a,erikai politikával csökkenteni lehet, majd el lehet törölni a szankciókat Oroszországgal szemben. Tehát azt lehet mondani, hogy ennek a térségnek a jövőképe pozitív”-tette hozzá a biztonságpolitikus.

Az az ideális, ha a felnövekvő nemzedék pályaválasztása is követi az átalakulásokat.

”Az egész világ rendívül gyorsan változik és ehhez alkalmazkodni kell. Ha vihar van, akkor szélmalmot kell építeni. Ez egy kínai közmondás. Aki ezt megcsinálja az nyert, aki nem, az lemarad. Azt kell látni, hogy a világ mit igényel. Ha a világ informatikust igényel, akkor informatikusnak kell tanulni, ha profi orvost igényel,akkor annak kell tanulni. Tény, hogy ma hazánkban néhány területen rendkívüli túlképzés van, ezzel együtt a magyar képzés európai szinten összességben jónak mondható-hangsúlyozta Nógrádi György.

(iSzolnok)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights