Mérsékelték a készültséget Kiskörén

A jeges áradat tegnap este fél 9 körül érte el Szolnokot, és hajnalban 2 órakor még 20 százalékos zajlást észleltek. Ma reggel már ismét jégmentes volt a folyó Szolnoknál. A néhol 100 %-os intenzitású jégzajlás sehol nem okozott problémát, a hidaknál is akadálytalanul levonult.

A Kisköréről elindult jégtömeg mostanra hosszan eloszlott – írta oldalán a Kötivizig. A jég levezetése érdekében Csongrádnál az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság jégtörővel bontja az álló jeget.

A Kiskörei Vízlépcsőnél a Tisza-tó téli vízszintjére történő beállás fokozatosan történik. A Tisza Kisköre felett jégmentes, a Tisza-tó öblözeteiben azonban továbbra is jelentős mennyiségű álló jég található. A folyón Kisköre és Tiszafüred között, valamint a jégtörő hajókon és a Kiskörei Vízlépcsőnél tegnap este 18 órától I. fokúra mérsékelte az Igazgatóság a jeges árvízvédelmi készültséget. Hozzáteszik: továbbra is indokolt a jégtörők menetkész állapotban tartása, valamint a Kiskörei Vízlépcső fagymentesítő rendszerének üzemeltetése.

(Tisza-tó Rádió)

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights