Másodfokú a belvízvédelmi készültség

A Kötivizig működési területén a karcagi, kiskörei, jászberényi, kunhegyesi, ceglédi és – ma reggel óta – a jászkiséri belvízvédelmi szakaszon a folyamatosan üzemelő szivattyútelepeken van érvényben II. fokú készültség, illetve pontszerű I. fokú készenlét mellett folyik a belvízvédekezés Kisújszállás, Mezőtúr, Cibakháza és Törökszentmiklós térségében.

A kedvező hidrometeorológiai körülményeknek és a védekezési munkálatoknak köszönhetően tovább csökkent az elöntött területek nagysága, a hétfő reggeli adatok szerint összesen 9220 hektárt borít belvíz, ebből 3570 hektár vetés, 1650 hektár pedig szántó.

Az elmúlt 24 órában a belvízvédekezésben résztvevő 108 fő a 26 stabil szivattyútelep és a 3 hordozható szivattyúállás üzemeltetésével együttesen 607 ezer köbméter vizet emelt át a befogadókba, emellett 43 ezer köbméter víztől gravitációs úton mentesítette a külterületeket. A főcsatornák mederteltsége 80-90 százalékos.

(Kötivizig)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Igazgatási szünet lesz Tiszaszentimrén

A képviselő-testület határozata szerint december 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz. Az igazgatási szünet alatt az Önkormányzati Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás – írjaközösségi oldalán Tiszaszentimre

Tovább »